Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Solutii eficiente impotriva poluarii: utilizarea unui umidificator si purificator de aer, cu consum mic de energie

Articol postat de: Life Art Distributie Data: 2019-04-01

Solutii eficiente impotriva poluarii: utilizarea unui umidificator si purificator de aer, cu consum mic de energie

In fiecare an, pe tot globul, aproximativ sapte milioane de oameni mor din cauza bolilor cauzate de poluare. Aceasta statistica rezulta dintr-un raport realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Aceste cifre reprezinta mai mult decat dublul cifrelor anterioare si confirma faptul ca poluarea aerului este la ora actuala cel mai mare risc asupra sanatatii noastre.

Noile date indica o legatura puternica intre expunerea la poluarea de interior si cea exterioara si aparitia bolilor cardiovasculare, cum ar fi accidente vasculare cerebrale si boli cardiace ischemice, precum si intre poluarea aerului si cancer. Aceste aspecte se adauga la rolul poluarii aerului in dezvoltarea de boli respiratorii, inclusiv infectii respiratorii acute si boli pulmonare obstructive cronice.

Raportul arata ca mai mult de jumatate din decesele cauzate de poluarea aerului sunt legate de surse de poluare de interior, cum ar fi gatitul la sobe de carbune, lemn sau biomasa. Estimarile OMS indica un numar de aproximativ 3.7 milioane de decese in 2012.

Purificarea aerului pe care il respiram previne bolile netransmisibile si reduce riscurile de boli in randul femeilor si grupurilor vulnerabile, inclusiv a copiilor si a persoanelor in varsta”, potrivit reprezentantului OMS, dr. Flavia Bustreo. “Femeile sarace si copiii platesc un pret mai mare din cauza poluarii aerului din interior, deoarece ei petrec mai mult timp acasa respirand fumul si funinginea de la carbune si de la sobele pe lemn neetanse”.

Daca vorbim de sursele primare de poluare a aerului exterior, in zilele noastre, acestea sunt traficul si procesele industriale. O singura masina, de exemplu, consuma, la fiecare 1000 de km, oxigenul necesar unei persoane pentru a supravietui un an intreg.

Pe acelasi subiect:

Cazanele pe combustibil solid, tehnologie fara poluare si prietenos cu mediul

Romania se confrunta, la randul sau, cu problema poluarii. Un studiu realizat de OMS, in 25 de orase europene, arata ca Bucurestiul se afla pe primul loc in topul oraselor de pe continent poluate cu particule fine (provenite din praful de pe strada, noxele emise de centralele termice si de industrie, traficul rutier, santierele etc). Daca un bucurestean ar respira aerul din Stockholm, de exemplu, singurul oras aflat sub limita anuala impusa de OMS la particule fine, ar trai cu peste 22 de luni in plus decat in prezent.

Este adevarat ca poluarea nu poate fi redusa decat printr-o strategie pe termen lung. Cea mai importanta strategie pentru controlul poluarii aerului este de a reduce sursele de poluare a aerului, mai ales poluarea rezultata din traficul rutier si din generarea energiei electrice.

Fiecare dintre noi putem contribui, intr-o masura mai mare sau mai mica, la acest proces. Iata cativa pasi pe care ii puteti face pentru a contribui la reducerea impactului poluarii:

Pe drum:

1. Mergeti pe jos sau cu bicicleta ori de cate ori este posibil.
2. Alegeti transportul public.
3. Atunci cand achizitionati o masina noua, alegeti un vehicul cat mai putin poluant.

Acasa sau la serviciu:

1. Stingeti lumina cand plecati din camera sau ori de cate ori este posibil.
2. Inlocuiti becurile normale cu cele economice.
3. Utilizati un umidificator si purificator de aer, cu consum mic de energie, care sa reduca nivelul de poluare din spatiul in care va petreceti timpul.


Vizionari 3847

Alte stiri ale companiei Life Art Distributie

In general, cand spunem umiditate, ne referim la anumite conditii atmosferice menite sa sporeasca confortul si productivitatea persoanelor din incinta spatiului locuit insa in felul acesta nu acoperim o arie prea mare de aplicare a acesteia.
Cu totii ne-am lovit la un moment dat de nevoia de a renova o camera, de a construi ceva nou de la zero. Adesea, cu toate ca credem ca le știm pe toate, ceva ne ia prin surprindere. De data asta umiditatea. Sa luam scenariul urmator: am decopertat peretii, i-am egalizat cu glet, i-am vopsit și trecem la pardoseala. Care trebuie montata și ea pe drept, nu? Luam repede 2 saci de amestec de șapa, ii turnam, lasam sa se intareasca, apoi repede parchetul laminat cu clic.
Tehnologia a adus o schimbare substantiala in consumul de energie al electrocasnicelor. Produsele eco (aparatele de aer conditionat, panourile solare sau becurile LED) reprezinta alegerea economica a zilelor noastre. In comparatie cu produsele traditionale, ele consuma mult mai putin si ofera o experienta de utilizare superioara. Desigur, trebuie sa recunoastem ca investitia initiala in produse economice este mai mare. Insa cantitatea de energie salvata in timp este imensa.
De cate ori nu ai intrat in casa si te-a intampinat un miros neplacut? Cauzele aparitiei acestor mirosuri sunt multiple. Animalele de companie, fumul de tigara, igrasia si mucegaiul, precum si gatitul pot crea mirosuri nedorite care persista in aer. Aceste mirosuri se vor impregna in cele din urma in pereti, covoare si mobilier, provocandu-ne o stare de disconfort si ne poate chiar afecta sanatatea.
Aerisirea spatiilor interioare este necesara pentru ca in fond este unul din felurile in care putem scapa de aerul poluat din casa (aerul din interior poate fi de pana la 10 ori mai poluat) si putem beneficia de aerul (mai) proaspat de afara. Iarna insa tindem sa aerisim mai putin pentru ca, evident, este indeajuns de frig incat atunci cand faci aerisirea, casa se raceste complet.
Asociem adesea alergiile cu cu sezonul de primavara, dar acest lucru este eronat. In fapt, alergiile de sezon afecteaza oamenii pe tot parcursul anului din cauza polenului de la florile de primavara pana la polenul din ierburi si copaci. Vara poate aduce igrasie si mucegai, din cauza caldurii combinate cu umiditatea.
Aerotermele si tunurile de caldura pe motorina sunt din ce in ce mai cautate. Organizatorii de evenimente au devenit tot mai indrazneti cu pozitionarea locatiilor de evenimente, motiv pentru care confortul termic este un alt element pe care trebuie sa il asigure. Constructorii utilizeaza incalzitoare pe santier pentru confortul angajatilor, incalzirea utilajelor sau pentru dezumidificare.
Cateva erori frecvente in utilizarea unui dezumidificator
Cand se pune intrebarea ce tip de umidificator de camera alegem, cautam solutia cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor, a intretinerii si a calitatii
Cat de importanta crezi ca este umidificarea aerului acasa sau la locul de munca pentru sanatatea noastra?

Alte stiri din “HOME & DECO”

GaLaBau, cea mai mare expozitie dedicata spatiilor verzi si urbane
Rulourile exterioare parasolare opace pot reduce temperaturile interioare cu pana la 6,5 grade Celsius in timpul verii, eliminand, astfel, dependenta de aerul conditionat.
In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Parchetul de lemn stratificat este solid, rezistent, stabil dimensional, usor de montat si intretinut, gata finisat si cu posibilitatea de refinisare, un bun izolant termic si intr-o multitudine de variante si nuante.