Peste 400 de arhitecti din Romania prezenti la RIFF 2013 impreuna cu invitati din Marea Britanie, Elvetia, Norvegia, Austria, Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia si Romania
Cum ar fi daca acoperisul tau ar contribui activ la reducerea emisiilor de carbon si la crearea unui oras mai verde, in timp ce iti scade costurile de intretinere?
Implementarea proiectelor de inverzire a acoperisurilor, prin vegetatie extensiva sau intensiva (in functie de structura cladirii) reprezinta o solutie generatoare de beneficii.
Crearea unui spatiu verde in cadrul unui spatiu neutilizat aduce beneficii multiple mediului inconjurator, adauga valoare cladirii si un aspect reconfortant.
Knauf Insulation este furnizor agreat de solutii sustenabile pentru cladirile rezidentiale, toate produsele din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica cu tehnologia ECOSE® precum si placile din fibra de lemn fiind recomandate pentru utilizarea in izolarea cladirilor verzi ce urmeaza a fi certificate ROGBC.
Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
EXPO Transilvania si Camera de Comert si Industrie Cluj organizeaza, in perioada 25 – 28 februarie 2015, cel mai important Targ International din Transilvania specializat in constructii si instalatii, AMBIENT CONSTRUCT & INSTAL.
Vegetatia din orase ajuta la reducerea temperaturilor prin evapotranspiratie, umbrire si absorbtie mai mica a caldurii si, astfel, poate contribui la scaderea mortalitatii cauzate de caldura
Primul pas pentru realizarea unui acoperis verde de tip intensiv este crearea unor conditii adecvate pentru dezvoltarea plantelor de dimensiuni medii si mari.