Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
pompe caldura

ODU Green Roof armonizeaza natura cu mediul urban prin gradini verticale si pereti verzi

Articol postat de: ODU Green Roof Data: 2018-04-23

ODU Green Roof armonizeaza natura cu mediul urban prin gradini verticale si pereti verzi

Una dintre preocuparile majore ale omului modern este reconectarea cu natura si integrarea acesteia in orasele sufocate de betoane, poluare si zgomot.

Inlocuirea fatadelor clasice cu gradini verticale este o solutie practica, estetica si deosebit de eficienta din punct de vedere energetic. Peretii verzi sunt populari in randul celor care promoveaza si adopta un stil de viata ecologic, motiv pentru care incep sa fie intalniti tot mai des in marile aglomerari urbane ale lumii.

Imbracarea peretilor exteriori in verde - Un concept raspandit in lume

Peretii vegetali, veritabile opere de arta peisagistica, sunt intalniti in diverse forme, texturi, culori si dimensiuni pe tot globul. Conceptul de gradina verticala a fost inventat de catre Stanley Hart White, profesor de Arhitectura 
Peisagistica la Universitatea Illinois, in 1938. Cu toate acestea, sistemul a fost perfectionat si promovat abia la sfarsitul anilor 1980, de catre biologul si arhitectul Patrick Blanc. 

In ultimii ani, eco-peretii s-au raspandit considerabil in spatiul urban, dupa cum ne arata si urmatoarele statistici: peste 80% din peretii verzi au fost realizati dupa anul 2007, iar 93 % dintre lucrari au fost efectuate dupa anul 2009. Trendul continua sa evolueze, iar aceasta viziune incepe sa fie din ce in ce mai cunoscuta si apreciata chiar si in Romania.

ODU-Green-Roof-pereti-exteriori-verzi

Bucura-te de spatiul verde pe verticala cu ODU Green Roof!

Compania este specializata in sisteme verzi construite atat pe orizontala, cat si pe verticala, la sol sau la inaltime. Specialistii ODU Green Roof ofera solutii complete, de la proiectare si executie, pana la intretinere si reparatii. 
Peretii verzi pot fi realizati in interior sau exterior, utilizand o gama variata de specii de plante, combinate astfel incat sa dea nastere unor opere de arta vii. Lucrarile efectuate, indiferent de nivelul de complexitate, nu pun in pericol integritatea cladirilor dar le imbunatateste eficienta energetica.

ODU-Green-Roof-pereti-verzi-verticali-la-exterior

Beneficiile unei gradini verticale

Straturile vegetale ce imbraca fatadele cladirilor sau peretii interiori ai acestora au dublu efect – estetic si psihologic. Varietatea culorilor, texturilor si modelelor au capacitatea de a impresiona nu doar vizual, ci si psihologic pe oricine.

In ceea ce priveste beneficiile concrete ale sistemelor verzi, mentionam:
- Purificarea aerului si reducerea cantitatii de CO2;
- Reducerea temperaturii cu pana la 5° in interiorul cladirilor in sezon estival;
- Rol de termoziolare pe timpul iernii si diminuarea costurilor de intretinere;
- Consum redus de apa curenta la sistemele cu circuit inchis de irigare;
- Reducerea nivelului de poluare fonica cu pana la 10 dB;
- Impact vizual puternic si diversitate in alegerea plantelor;
- Executie in timp redus;
- 1 m² de vegetatie ofera cantitatea de oxigen necesara unei persoane timp de un an.

ODU-Green-Roof-cladire-cu-pereti-verzi

Peretii verzi - O noua „tinuta” pentru constructiile urbane

Introducerea gradinilor verticale in spatiile urbane reprezinta o metoda avangardista de a imbunatati calitatea vietii pe termen lung. De asemenea, impresionantii pereti verzi sunt o unealta eficienta de a promova locatii precum hoteluri, centre comerciale, restaurante, institutii publice si private si diverse alte cladiri.

ODU Green Roof sta la dispozitia celor interesati cu servicii complete, cu un portofoliu bogat si consultanta personalizata. 

Pentru mai multe detalii despre gradinile verticale, accesati www.odu.ro sau discutati cu reprezentantii companiei telefonic sau prin e-mail.

Date de contact:
Tel: 0040 744 556 594 
E-mail: office@odu.ro


Vizionari 6475

Alte stiri ale companiei ODU Green Roof

Odu are ca principal obiect de activitate crearea acoperisurilor verzi, amenajarea spatiilor verzi si distributia florilor si arbustilor ornamentali
Primul pas pentru realizarea unui acoperis verde de tip intensiv este crearea unor conditii adecvate pentru dezvoltarea plantelor de dimensiuni medii si mari.
Implementarea proiectelor de inverzire a acoperisurilor, prin vegetatie extensiva sau intensiva (in functie de structura cladirii) reprezinta o solutie generatoare de beneficii.

Alte stiri din “ARHITECTURA”

Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
Asociatia De-a Arhitectura continua integrarea activitatilor online in programele sale cu provocarile #DeaArhitecturaAcasa, primul curs de vara online al proiectului „De-a arhitectura in camera mea” si prima editie a atelierului nou-nout „De-a pedagogia – Colectie de metode si jocuri”.
OAR Bucuresti si Habitat for Humanity Romania lanseaza concursul de solutii de arhitectura „Acasa pentru umanitate", cu premii in valoare de 13.400 de euro.
Proiectat de 3XN Architects din Copenhaga, cube Berlin iese in evidenta datorita fatadei sale ventilate double skin, care integreaza cladirea in mediul inconjurator. Fatada unica, cu un design personalizat, indeplineste nu doar cerintele arhitectului, ci si cerintele ridicate de performanta structurala si energetica.