Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Top modele de parchet stratificat in 2023

Articol postat de: Alma Parchet Data: 2023-02-11

Top modele de parchet stratificat in 2023

Interesul pentru variantele moderne de parchet, asa cum este si cel stratificat, este din ce in ce mai mare. Acest fapt se datoreaza in primul rand tehnologiei de productie utilizate, ce permite obtinerea unui parchet cu aspect natural impecabil din fabrica, mult mai stabil dimensional si mult mai rezistent in timp. Tocmai de aceea, daca vrei sa obtii o amenajare in tendinte, care sa iti ofere cat mai multe avantaje stilistice si de investitie, te poti inspira, alegand una dintre variantele incluse in top modele de parchet stratificat in 2023 de la Alma Parchet.

De ce este parchetul stratificat un parchet in tendinte in 2023?

Modalitatile de producere, finisare si personalizare au evoluat foarte mult in ultima vreme. Astfel nu mai este nevoie sa iti restrangi alegerile in functie de o oferta limitata la doar cateva modele si culori. Astazi poti alege, din game foarte diversificate, din esente lemnoase variate, in nuante si dimensiuni  care se potrivesc cel mai bine nevoilor si exigentelor estetice.

Daca luam in calcul si faptul ca aspectul este dublat de caracteristici remarcabile, ce elimina o buna parte dintre inconvenientele variantelor clasice de parchet de lemn masiv, alegerea acestei optiuni de parchet este si mai justificata. 

Parchetul de lemn stratificat este solid, rezistent, stabil dimensional, usor de montat si intretinut, gata finisat si cu posibilitatea de refinisare, un bun izolant termic si intr-o multitudine de variante si nuante.

alma-parchet-stratificat-Unico

Avand in vedere ca asigura si un bun transfer termic, este rezistent la oscilatii de temperatura si inmagazineaza caldura, parchetul stratificat este o buna alegere si pentru utilizarea cu sisteme de incalzire prin pardoseala, ce reprezinta cea mai populara varianta de climatizare in cazul amenajarilor noi. Astfel pot fi atinse mai multe obiective importante, legate de confort si tendinte in design interior.

Iata ce include un top al modelelor de parchet stratificat in 2023

Datorita caracteristicilor si aspectului, parchetul stratificat ocupa prima pozitie in preferintele majoritatii proprietarilor si designerilor de interior. Modele speciale,  ofertante din punct de vedere stilistic, sunt in continuare:

1. Parchetul stratificat de stejar Malta

Parchetul de lemn de stejar natur ramane printre preferatele si primele alegeri ale celor mai multi proprietari de case. Textura speciala, culoarea calda si aspectul specific ii asigura un loc aparte in orice tip de amenajare, oricare ar fi stilul preferat. 

Parchetul dublu stratificat de stejar Malta este un parchet modern, cu un strat de uzura fabricat din lemn de stejar si un strat suport din mesteacan. Este un produs din esente autohtone, ce se aclimatizeaza foarte bine si este foarte usor de intretinut.

Parchet-dublustratificat-stejar-Malta

Produsul asigura un transfer termic foarte bun si inmagazineaza foarte bine caldura, putand fi utilizat cu sisteme de incalzire prin pardoseala si sporind confortul ce poate fi obtinut atunci cand afara este rece.

Modelul de parchet dublu stratificat Malta este finisat de asa maniera incat sa pastreze cat mai bine culoarea si textura lemnului de stejar natural. Este un parchet periat, lacuit si bizotat, proceduri care pun mult mai bine in evidenta caracteristicile lemnului, cu striatii si nervuri fine si imbinarile dintre placi. 

2. Parchetul dublu stratificat de stejar Jamaica  

Daca doresti sa ramai la esente de lemn autohtone, dar sa dispui si un plus de exotism, parchetul Jamaica este o alegere foarte potrivita. Nuanta alb-gri-maronie ii confera un plus de personalitate, ce merge foarte bine cu multe stiluri de amenajare.

Stratul de uzura generos, din lemn de esenta tare si grosimea totala de 13 de cm, permit refinisarea de pana la trei ori si integrarea cu succes cu sisteme de incalzire prin pardoseala. Structura din esente lemnoase autohtone, precum stejarul si mesteacanul, asigura adaptarea perfecta la conditiile climatice locale si stabilitate dimensionala in timp.

Parchet-dublustratificat-Stejar-Jamaica

Fiind vorba despre un produs cu finisare exotica, este o alegere potrivita pentru a fi integrat in amenajari interioare moderne, unde parchetul este in sine un element cu un impact vizual remarcabil. Parchetul stratificat Jamaica are un aspect natural, cu finisaj uleiat alb, distribuit pe lemn periat si bizotat, ce evidentiaza nervurile lemnului de stejar si imbinarile dintre placi. 

3. Parchetul stratificat Kahrs

Daca esti in cautare unui parchet stratificat de stejar in culori si cu finisari cat mai variate, poti alege dintre variantele producatorului Kahrs. Poti selecta intre mai multe nuante, de la cele foarte deschise, alb, gri, crem, pana la cele inchise, de brun aproape negru sau stejar afumat.

Produsele se remarca printr-un strat de uzura generos, dublat de un strat suport stabil si solid. Aspectul diversificat, ofera mult mai multe optiuni, celor care isi doresc un parchet mai special, in nuante moderne si speciale, cu finisaje premium.

4. Parchetul stratificat curb

O amenajare interioara originala, ce iti ofera multiple posibilitati de personalizare, poate fi obtinuta din placi de parchet taiate curb. Produsul pastreaza cel mai bine caracteristicile specifice materialului din care a fost obtinut si posibilitatea de a-i da aspectul pe care il preferi. Este un produs incadrat la clasa rustic, cu un strat de uzura generos ce iti permite refaceri repetate si posibilitatea de deveni tot mai frumos o data cu trecerea timpului si noi idei de amenajare.

Parchet-lemn-margini-curbe

In concluzie, daca vrei un parchet care sa fie clasic si modern in acelasi timp, cu aspect durabil si impecabil, ce poate fi utilizat cu cele mai noi sisteme de incalzire prin pardoseala, mergi si in anul 2023 tot pe varianta de parchet stratificat din lemn de stejar.

Tags: alma parchet, parchet stratificat, parchet malta, parchet jamaica, parchet kahrs, parchet curb, aprchet modern

Vizionari 3039

Alte stiri ale companiei Alma Parchet

Parchetul laminat este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor in ce priveste amenajarea interiorului casei tale. Desi este mai degraba o pardoseala, parchetul laminat are propriile avantaje: pretul redus, usurinta montajului si a asortarii cu design-ul interior. 
Spre deosebire de alte tipuri de lemn care se utilizeaza pentru fabricarea deck-ului pentru exterior, lemnul exotic este o optiune 100% ecologica si durabila, oferind posibilitatea de a fi intretinut foarte simplu. Deck-ul din lemn exotic este realizat in totalitate din esente exotice, lemn care a crescut in zone cu umiditate sporita, asadar adaptabil la exterior daca este bine intretinut.
Pardoselile de lemn, prin istoria si evolutia lor, au devenit un element important in amenajarile interioare. Desi podelele din lemn le gasim in case vechi, este practic imposibil sa datam cand au fost folosite pentru prima data in amenajari interioare pe plan local. Insa, este incontestabil faptul ca parchetul din lemn masiv are un farmec aparte, atemporal si reuseste sa creeze interioare impresionante. Personalitatea lemnului ramane etalon de eleganta si senzorialitate in orice casa.
Tablourile sunt folosite cel mai des in amenajari interioare pentru a completa in mod armonios orice spatiu si pentru a defini acele elemente cheie care confera originalitatea unei incaperi. Compozitiile de culori, contraste, echilibru, simetrie, asimetrie, proportii, ritmuri, proportionalitate sunt doar cateva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a crea amenajari interioare impresionante.
De-a lungul timpului, parchetul din lemn masiv s-a remarcat prin eleganta si pentru beneficiile pe care le aduce proprietarului. Daca ai in plan sa renovezi sau sa iti amenajezi locuinta, parchetul din lemn masiv reuseste sa indeplineasca cel mai bine toate cerintele legate de calitate, aspect si pret. Afla care sunt principalele motive pentru care merita sa investesti in parchet din lemn masiv, indiferent daca renovezi sau pur si simplu doresti o schimbare in casa ta.
Se spune ca de Craciun sa fii mai bun. Adevarul este ca bunatatea o manifestam prin fiecare gest marunt de-a lungul anului. Alma Parchet te indeamna sa cumperi o papusa decorativa, sustinand in acelasi timp educatia copiilor
Lemnul de stejar este o esenta pretioasa si foarte populara in special in aria amenajarilor de lux. Calitatea parchetului din lemn de stejar este incontestabila, rezistand testul timpului, si ofera o serie de avantaje printre care putem vorbi si despre cresterea valorii locuintei tale.
Daca ti-ai construit recent o casa sau intentionezi sa cumperi una, in mod sigur iti doresti sa aiba un etaj sau chiar doua in plus. Atunci cand vine vorba despre case cu mai multe etaje, elementul care se remarca cel mai mult este scara interioara.
Pentru ca se apropie Sarbatorile si intram in febra curateniei, Alma Parchet Natural va ajuta cu sfaturi cum sa mentineti parchetul din lemn superb pentru perioade indelungate de timp.
Cel mai frumos parchet se aliniaza ultimelor tendite recomandate de designerii de interior, este natural si contribuie la un mediu sanatos in casa. Iar parchetul din lemn raspunde acestor cerinte.

Alte stiri din “HOME & DECO”

In completarea sistemelor de ferestre si usi eficiente din punct de vedere termic, Schüco ofera o serie de solutii de umbrire, pentru a reduce supraincalzirea locuintelor pe timp de canicula.
Performanta de izolare si eficienta energetica a ferestrelor au un impact semnificativ asupra consumului de energie al cladirilor si asupra mediului interior. Datorita echilibrului energetic superior, ferestrele de mansarda VELUX contribuie la reducerea consumului de energie in locuinte si implicit a facturilor la utilitati.
Pentru a ne putea bucura in voie de sezonul estival, este esential ca temperatura din interiorul locuintei sa fie una optima, benefica atat pentru lucru, cat si pentru relaxare. Potrivit specialistilor VELUX, rulourile care ofera protectie impotriva caldurii excesive sunt cea mai buna optiune pentru a crea mediul perfect in interiorul casei, dar trebuie sa tinem cont si de cateva reguli simple.
Usile cu prag 0 sunt o solutie practica si versatila, rezultatul combinarii in cel mai bun mod, a functionalitatii si designului unui element de tamplarie. Usile glisante si usile de balcon cu prag la nivel cu podeaua sunt o solutie excelenta pentru a spori gradul de utilizare a spatiilor, aducand noi valente estetice interioarelor.