Tehnologia de ultima generatie face posibil conceptul de cladire inteligenta, fiind rezultatul evolutiei permanente si accelerate a echipamentelor integrate, conferind confort si siguranta, dincolo de sistematizarea, distribuirea si o mai buna administrare a resurselor unei cladiri. Necesitatea de a a adopta toate solutiile pentru crearea unei cladiri inteligente devine o prioritate pentru companiile mici si mari, institutii, hoteluri si chiar o parte dintre ansamblurile rezidentiale, acestea adoptand o parte dintre aplicatiile si tehnologiile implicate de aceste sisteme BMS (Building Management Systems).
Sisteme BMS - O serie de aplicatii rapide pentru controlul general al unei cladiri
Compania Helinick le pune la dispozitie clientilor ce vor sa dezvolte anumite spatii pe care le administreaza, dar care vizeaza si utilizarea inteligenta si reducerea consumului diverselor resurse. Aceste sisteme BMS oferite de Helinick sunt create de Johnson Controls: sisteme de management al cladirilor Metasys System.
Pentru ce fel de cladiri se potrivesc sistemele BMS?
Termenul de cladire inteligenta este preluat de tot mai multi dezvoltatori si administratori, proprietari etc, tipul de sisteme BMS putand fi integrate cu succes unei game mari de categorii de cladiri: cladiri industriale, hale, depozite, institutii divere, sali de evenimente, sali de concerte, cladiri de birouri, hoteluri, scoli etc.
Oricare este proiectul pe care clientii doresc sa il dezvolte, compania Helinick, prin colaborarile cu companiile producatoare specializate, asigura furnizarea tuturor echipamentelor necesare, instalarea acestora si trainingul specializat oferit utilizatorilor, precum si servicii complete de mentenanta, optimizare si solutionare a defectiunilor.
Care sunt functiile sistemelor BMS?
Principalele functii generate de instalarea de sisteme BMS sunt:
- Control si stabilitate;
- Posibilitatea modificarii statusului si valorile parametrilor:
Prin monitorizarea permanenta a statusului si valorilor tuturor parametrilor, se asigura informatiile necesare pentru controlul tuturor resusrselor si stabilizarea eventualelor sistuatii de avarie si reglarea defectiunilor in timp util.
- Stocarea informatiilor necesare pentru buna functionare a sistemelor si echipamentelor;
- Functia de atentionare (alarma) si posibilitatea de actionare asupra echipamentelor specifice
Prin crearea si generarea istoricelor statusurilor echipamentelor se asigura existenta tuturor informatiilor necesare pentru remedierea defectiunilor aparute, precum si pentru upgrade-uri periodice.
Defectiunile si situatiile de avarie detectate sunt comunicate mai departe prin echipamentele specializate cu alarmarea situatiilor critice si / sau de urgenta.
Care sunt aplicatiile sistemelor BMS?
Indiferent de tipul de cladire devenita inteligenta prin integratea de sisteme BMS, aplicatiile sistemului pot fi:
- Administrarea sistemului de iluminat, interior sau exterior;
- Controlarea temperaturii, pe anumite zone din cladire, asigurarea apei calde sau apei reci;
- Protectie sporita in caz de incendiu, prin interconectarea tuturor echipamentelor specifice situatiilor de incendiu: sistemul de detectare incediu, sistemul de avertizare (alarma de incendiu), declansare a sistemului de prevenire, stopare a extinderii acestuia, precum si conectarea cu iesirile de urgenta pentru evacuarea rapida, in siguranta a persoanelor aflate in interior;
- Securitatea si siguranta persoanelor din interior.
Beneficiile imediate si pe termen lung generate de integrarea sistemelor BMS in “inteligenta” unei cladiri
Atunci cand se decide dezvoltarea unei cladiri pentru a functia drept o cladire inteligenta, se realizeaza conectarea totala a tuturor sistemelor de operare din interiorul unei cladiri, de la cele mai simple si pana la cele mai complexe operatiuni.
Mai exact, monitorizarea si controlul asistat de calculator reprezinta gestionarea resurselor ca: sistemul de alimentare cu energie, sistemele de iluminare interior si exterior, sistemul de conditionare a temperaturii (incalzirea spatiilor utilizate in conditii de temperaturi joase si aer conditionat pe perioada temperaturilor ridicate din anotimpul cald), diferite sisteme de automatizare, reteaua de telefonie, reteaua de interfonie, acces incaperi, sistemele media etc.
Beneficiile integrarii sistemelor BMS
- Reducerea alocarii de resurse umane pentru paza si protectie, precum si pentru gestionarea anumitor resurse;
- Reducerea si optimizarea consumului de resurse energetice: electrica, termica;
- Marirea duratei de viata a aparaturii si echipamentelor utilizate;
- Conectarea si controlul hardware sau software a sistemului BMS cu toate celelate sisteme din cladire (controlul accesului, incendiu, efractie, iluminate etc);
- Instalare si utilizare facila, raspuns rapid la accesarea functiilor si aplicatiile prevazute de sistem;
- Posibilitatea programarii functiei de repetare in cazul aplicatiilor care necesita aceasta optiune;
- Costuri reduse de mentenanta, gratie regulilor facile de utilizare: flexibilitate in programarea functiilor, conform cerintelor, volumului si organizarii sistemului: inregistrari permanente, stocarea inregistrarilor, sistem de alarma automata;
- Conectare si grad inalt de raspuns rapid, chiar si in cele mai urgente si critice situatii;
- Posibilitatea obtinerii unui grad ridicat de confort, corespunzator activitatilor specifice.
Date de contact
Accesati website-ul www.helinick.ro pentru detalii despre servicii de montare, achizitionare produse si aplicatii.
Pentru proiectele noi pe care doriti sa le demarati, specialistii Helinick va stau la dispozitie.
- Telefonic: 0745.394.665
- Prin e-mail: office@helinick.ro