Din ce sunt create acele produse de uz casnic si industrial atat de necesare in cadrul activitatilor obisnuite si pentru cele mai complexe sisteme de sigilare? Raspunsul este foarte simplu: din plastic.
Aceste
mase plastice reprezinta compozitia de baza pentru acele produse fabricate din poliemeri si sunt caracterizate de rezistenta mecanica si termica impresionanta. Astfel de produse au o foarte buna stabilitate chimica si proprietati termo- si electro-izolante exceptionale.
In plus, acestea dispun de proprietati optice superioare, iar costurile de productie si achizitie, pentru comenzi industriale, sunt foarte reduse.
Masele plastice sunt una dintre cele mai mari descoperiri tehnologice ale umanitatii. Cu inalte proprietati termice, plasticul are forma lichida atunci cand este supus unor temperaturi ridicate si se solidifica la temperaturi scazute astfel incat poate luat absolut orice forma pe care o si pastreaza ulterior.
Mase plastice - Descoperirea ce a revolutionat intreaga lume a produselor si bunurilor cu scop utilitar - Inca din anul 1954
Evolutia remarcabila a maselor plastice isi scrie inceputurile cu marea descoperire a lui Karl Zigler care in 1954 revolutioneaza procedeul de obtinere a polietilenei, catalizand polimerizarea etilenei la presiune joasa.
In prezent, descoperirea fascinanta a lui Zigler isi gaseste intrebuintarea in special in domeniul ambalajelor, insa isi dovedeste aplicabilitatea si in domeniul izolatiilor, al conductelor sau chiar al ambarcatiunilor usoare (cum sunt barcile).
Un alt material extrem de popular atunci cand vine vorba despre mase plastice este si polipropilena. Asemanatoare din foarte multe puncte de vedere cu polietilena, aceasta se diferentiaza prin faptul ca, la temeperaturi foarte ridicate, de peste 170 °C, redevine moale. Acest lucru ii limiteaza oarecum diversitatea domeniilor de utilizare.
Cu toate acestea prin adaugarea unor stabilizatori acest material isi gaseste intrebuintare in fabricarea tevilor rezistente la agenti chimici, in obtinerea de piese pentru apartajul chimic sau chiar pentru fabricarea cutiilor de acumulatori.
Prima imaginea care ne vine in minte atunci cand rostim “polistiren” are legaturi directe cu domeniul constructiilor si mai exact cu sistemele de izolatie termica. In esenta, polistirenul este tot o masa plastica care din pacate prezinta un mare dezavantaj si anume: rezistenta scazuta la presiunea mecanica.
Remedierea acestui inconvenient se realizeaza cu ajutorul cauciucului, iar combinatiile rezultate din cele doua materiale extind considerabil aria de aplicabilitate a polistirenului.
O categorie speciala de mase plastice este cea reprezentata de cele fenolformaldehidice. In definitie, fenol-formaldehida este o rasina care are ca particularitati faptul ca este termoreactiva si se sintetizeaza prin policondensare, spre deosebire de restul maselor plastice, care se obtin de regula prin polimerizare. Datorita acestor doua aspecte aceasta substanta reprezinta baza maselor plastice.
Mase plastice de la Asined:
Domeniile de utilizare a maselor plastice sunt foarte variate. Lista se completeaza cu domenii foarte importante precum cel al:
- Constrcutiilor de masini;
- Industriei feroviare;
- Electronicii;
- Industrei aerospatiale;
- Industriei nucleare;
- Agriculturii.
Compania Asined, prin intermediul fabricii Asined Automotive produce o gama foarte variata de produse realizate din mase plastice prin intermediul tehnologiei de injectie.
Exigenta in privinta calitatii si diversitatea produselor sunt doua dintre caracteristicile de baza pemtru Asined, astfel incat orice client este multumit de achizitiile facute, mai ales in cazul in care produsele sunt fabricate in conformitate matritelor acestora.
Pentru a vizualiza catalogul produselor disponibile si pentru a remarca profesionalismul fabricarii si comercializarii produselor din mase plastice accesati website-ul:
www.asined.ro
Asined.ro - Date de contact
Telefon: 021.316.27.85
Mobil: 0722.411.446
E-mail: office@asined.ro
S.C. ASINED AUTOMOTIVE S.R.L
Adresa: Strada General dr Severin nr 16, sector 6, Bucuresti