Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Scapa definitiv de probleme cu ajutorul hidroizolatiei pentru subsol

Data: 2019-01-07

Scapa definitiv de probleme cu ajutorul hidroizolatiei pentru subsol

Daca locuiti intr-o casa prevazuta cu subsol, aveti nevoie, cu siguranta, de o hidroizolatie de calitate.

Apa trebuie sa fie pastrata in afara subsolului, fara sa se infiltreze in acesta. Astfel, mucegaiul este tinut la distanta. Mucegaiul face rau sanatatii dumneavoastra si familiei. Pentru a evita aceste situatii neplacute, trebuie sa ne bazam pe o hidroizolatie a subsolului de calitate superioara.

Ce sunt hidroizolatiile si la ce ne ajuta

Hidroizolatiile sunt niste lucrari de etansare. Aceste lucrari se realizeaza pentru a inlatura toate efectele negative care sunt produse de apa asupra elementelor unei constructii. Aceste infiltratii de apa conduc catre aparitia de igrasie, mucegai, diverse boli respiratorii si in ultimul rand conduc la degradarea constructiei prin deteriorarea materialelor.

Din ce este alcatuita o hidroizolatie?

O hidroizolatie realizata profesionist este alcatuita din 3 straturi:

1. Primul strat este acela de suport care asigura o suprafata plana ce este necesara pentru aplicarea stratului hidroizolant.
2. Stratul hidroizonalt – al 2-lea strat ce are la baza membrana sintetica din PVC sau membrane bituminoase.
3. Ultimul strat este stratul de protectie. Acesta se aplica pentru ca stratul cu numarul doi (stratul hidroizolant) trebuie sa fie protejat de eventualele deteriorari.

Pe acelasi subiect:

Hidroizolatii piscina. Care sunt pasii unei lucrari executate cu profesionalism?

Iata mai jos cateva modalitati de hidroizolatie subsol:

• Anveloparea – este procedeul prin care se aplica o substanta sau o membrana pe suprafata exterioara a subsolului. Acest proces impiedica aparitia apei in subsol. Aceasta metoda este adesea folosita in faza incipienta de constructie a cladirii. Daca echipa de constructori nu a prevazut cu precizie si nu a implementat acest procedeu inca de la inceput, este necesar sa o refaceti.

• Sistemul de drenare a cavitatii – este cea de-a doua metoda de hidroizolatie subsol. In momentul in care subsolul dumneavoastra a fost deja construit, atunci o sa puteti sa aplicati o membrana subtire ce este prevazuta cu crampoane din plastic si se instaleaza pe pereti si pe podele. Pardoselile vor avea o panta, iar in momentul in care se infiltreaza apa in subsol puteti sa o eliminati cu ajutorul unei pompe. Daca locuinta dumneavoastra este “victima” unor ploi mai usoare, atunci apa poate sa fie eliminata cu usurinta, cu ajutorul unei pompe. Dezavantajul acestei metode este faptul ca poate ceda, iar daca curentul electric este intrerupt, atunci pompa nu va mai functiona, iar subsolul poate sa fie inundat. Astfel, se poate forma ciuperca si mucegai. 

• Membrana cristalina pe interior – este o metoda care rezolva problemele ce tin de infiltratiile prin fisuri, prin rosturi, pori. Aceasta consta in aplicarea la nivelul pardoselii si pe pereti a unui produs ce are cresterea cristalina, pe suprafata interioara a subsolului. Se repara astfel fisurile, golurile prin folosirea unui produs precum Radmyx, de exemplu. Umezeala este oprita, iar mucegaiul si ciupercile sunt stopate. Daca se realizeaza acest procedeu, suprafetele tratate vor ramane umede pentru aproape o saptamana. Daca aveti posibilitatea de ventilare a incaperilor atunci este perfect, pentru ca procedeul de uscare este mai rapid, iar umezeala din aer dispare mai usor. 

• Sistemul numit Sanitred – este un procedeu ce se recomanda pentru infiltratiile de apa din zonele cu presiune hidrostatica negativa prin oprirarea la sursa a apei. La ce se refera acest procedeu? Acesta consta in drenarea zonei si folosirea unor membrane care sa blocheze infiltratiile catre interior.

hidroizolatii-subsoluri

Daca doriti sa scapati de grija unor infiltratii de apa in subsolul dumneavoastra, va recomandam sa apelati cu incredere la serviciile de hidroizolatie subsol oferite de echipa de profesionisti de la hidroizolatii-terase.ro.

Acceseaza cu incredere site-ul hidroizolatii-terase.ro si obtine cele mai bune produse si servicii de pe piata.


Vizionari 1427

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.