Potrivit Hornbach Romania, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, cand vine vorba de amenajarea curtilor, romanii aleg tot mai mult pavele care pot fi montate in modele geometrice, dinamice, si sisteme de irigatii inovatoare. Aceste doua elemente sunt tot mai cautate deoarece imbina ideal aspectul practic si cel estetic.
„Pavajele au devenit in ultimii ani un element foarte important si tot mai cautat pentru design-ul exterior in curtile romanilor, avand in vedere ca pot transforma complet imaginea de ansamblu din jurul caselor, oferind, pe langa utilitate, si un aer modern”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach Romania.
Mai mult, cei care isi amenajeaza gradinile au inteles ca este necesar ca pavajul curtii sa fie realizat in functie de destinatia fiecarei zone. Astfel, in zona de trafic auto sunt recomandate pavaje rezistente la uzura si sarcini grele. In schimb, in zona pietonala, optiunile sunt aproape nelimitate, atat din punct de vedere al culorilor, cat si in ceea ce priveste formele si modelele care pot fi realizate. in functie de preferintele proprietarilor, exista variante care asigura un design minimalist, ordonat, pana la unul creativ, in forme dinamice, circulare (spirala, cercuri concentrice), dreptunghiulare sau ascutite (stea, zig-zag).
Recomandarile Hornbach: pasii necesari pentru pavajul ca la carte
In ceea ce priveste aspectele care trebuie luate in calcul pentru ca proprietarii sa se asigure ca montajul pavajelor este executat la un nivel profesionist, specialistii Hornbach recomanda ca lucrarea sa respecte anumiti pasi: in primul rand, trebuie realizata o trasare optima a terenului, cu pante de scurgere a apei de ploaie si cu o compactare sigura a stratului de suport, care este format din balast, piatra sparta si beton.
Apoi, in functie de tipul suprafetei care va fi pavata, trebuie calculata grosimea stratului de suport, in acord cu preferintele proprietarilor. Abia la finalul acestor lucrari, se aseaza patul de pavaj, care este practic un strat de nisip uscat, iar ulterior se aranjeaza pavajele, cu rosturi de 2-3 mm, care vor fi umplute cu nisip fin.
Deoarece specialistii Hornbach au observat ca tot mai multi romani se intereseaza de optiunea pavarii curtilor in detrimentul simplei turnari de asfalt, in luna iunie va avea loc in toate magazinele retailerului o expozite in care vizitatorii vor putea gasi diverse tipuri de pavaje si modalitati de combinare a acestora, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra posibilitatilor nenumarate pe care le au. in plus, clientii vor primi consiliere din partea specialistilor Hornbach.
Recomandarile Hornbach: tehnologii inovative pentru irigarea gradinilor
Tot in luna iunie, pasionatii de gradinarit vor avea ocazia sa descopere, in cadrul expozitiilor din toate cele 6 magazine Hornbach, cele mai noi sisteme de irigat pentru gradini. Astfel, pentru irigarea gradinilor de mari dimensiuni, vor fi prezentate sistemele de irigat prin tub si prin banda de picurare, ambele fiind recomandate atat pentru gradini familale, cat si pentru ferme horticole.
„Una dintre cele mai importante diferente dintre cele doua sisteme se remarca la nivelul duratei de viata. Daca cele prin tub de picurare pot fi folosite eficient timp de 10 ani, varianta prin banda de picurare are o durata de viata medie de aproximativ 4 ani”, a adaugat Mugurel-Horia Rusu.
Pe de alta parte, pentru gradinile de dimensiuni mai mici sau pentru balcoane, specialistii Hornbach recomanda utilizarea sistemelor de microirigatii.
Pe langa acestea, clientii vor avea la dispozitie si o gama larga de accesorii inovatoare menite sa optimizeze si sa completeze procesul de irigare. Printre acestea se numara dispozitivele din gama for_q Hydrologic care, prin senzorii de masurare a umiditatii, asigura o udare optima a plantelor.
Printre cele mai interesante accesorii se numara si programatoarele de udare, ce pot fi reglate in functie de ziua si ora la care se doreste irigarea, dar si senzorii de udare conectati wireless la computerul de irigare.
Despre Hornbach Romania
HORNBACH este o companie multinationala, de familie, care a inregistrat in exercitiul financiar 2015/2016 (data bilantului: 29 februarie) o cifra de afaceri (neta) de peste 3,755 miliarde de Euro, in crestere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioara.
Fondata in anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 5 generatii. in acest moment, concernul detine 154 de magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit, in noua tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), dintre care 6 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara si Sibiu).
Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectelor clientilor. HORNBACH garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment. In plus, calitatea excelenta a consultantei si a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumarate studii si teste independente.
Prin pionierat, ca de exemplu deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructie si articole de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), HORNBACH isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, HORNBACH este considerat un angajator de top, in acest moment avand peste 17.000 de angajati care contribuie la succesul companiei.