Fie ca va folositi balconul pe post de spatiu de relaxare sau pentru a planta din cand in cand cateva legume si verdeturi, cu siguranta v-ati pus cel putin o data pana acum problema daca este mai bine sau nu sa va inchideti logia.
Pana odinioara, ideea unui balcon deschis era aproape de neconceput, mai ales in perioada anilor ‘90 cand multi locuitori ai marilor orase din Romania si-au inchis balcoanele unul dupa altul.
Din cauza iernilor geroase, acoperirea golurilor cu o cantitate semnificativa de sticla, lemn si alte materiale era singura solutie de a putea folosi eficient logia si pe timpul anotimpului rece.
Dar acum, cu atatea alte metode de inchidere terasa disponibile pe piata, intrebarea: Ne inchidem sau nu balcoanele? a devenit o dilema la ordinea zilei.
Dar cu privire la aceasta intrebare nu exista un singur raspuns corect! Nimeni nu ne poate spune clar care este mai bun dintre un balcon inchis si unul deschis, iar necesitatea inchiderii logiei nu putem s-o descoperim decat singuri, luand in calcul urmatoarele aspecte:
Stilul de viata
Cei mai multi locatari aleg sa-si inchida sau nu logia in functie de stilul de viata pe care il au. Daca le place sa aiba in permanenta contact cu exteriorul, sa se bucure de adierea vantului, dar si de forfotul de afara, acestia nu isi vor inchide veranda, ci vor opta cel mult pentru un sistem de inchidere balcon cu folii transparente de PVC, elegante, rezistente si practice, de la Eurotenda.
Pe de alta parte, cei care nu pun pret pe senzatia de libertate si spatiu nemarginit, vor incerca sa faca tot posibilul pentru a-si transforma balconul in orice tip de camera posibil, mai putin genul de “camera” pentru care a fost gandit original.
Fonduri
Inchiderea unui balcon este pe atat de scumpa pe cat isi permite proprietarul apartamentului respectiv. Daca doriti o solutie practica, eleganta, dar si economica, puteti alege inchiderea balconului cu folii de PVC, pe care sa le strangeti vara, dar si in toate celelalte anotimpuri in care vremea este frumoasa si sa va bucurati in continuare de libertate. Costul unui acest sistem de inchidere depinde de modul de actionare a foliilor, sau de existenta casetelor de o parte si de alta a acestora. De asemenea, in cazul in care locuiti intr-o zona istorica si tineti neaparat sa va inchideti balconul, tot inchiderea cu folii este singura solutie valabila pentru evitarea unei amenzi destul de usturatoare.
Plante
Daca va plac plantele si spatiile verzi, nu va inchideti balconul etans, cu geamuri termopan! Acestea nu numai ca nu vor crea un mediu propice pentru cresterea plantelor din cauza lipsei de aer, dar vor contribui si la formarea condensului si a mucegaiului in interiorul balconului. Plantele respira, iar schimbul de gaze pe care il au cu mediul inconjurator, cu siguranta va contribui la deteriorarea balconului, mai ales daca nu va multumiti doar cu doua trei violete de Parma, ci va plac plantele voluminoase. Pentru plante, cea mai buna solutie de inchidere a logiei este cu folii de PVC care protejeaza bine de intemperii, dar in acelasi timp lasa aerul sa circule in continuare pentru ca balconul sa se aeriseasca.
Pe acelasi subiect:
Tot ce trebuie sa stiti despre copertine inainte de a investi intr-un astfel de sistem de acoperire
Mentenanta
Ca aspect, balcoanele deschise sunt mult superioare celor inchise. Ele arata mai bine atat privite din interiorul locuintei cat si din exteriorul acesteia, dar au si un mare dezavantaj: usurinta cu care strang praf. Daca sunteti gata sa va dedicati curateniei tot restul vietii de acum inainte, optati pentru un apartament cu balconul complet deschis. Dar daca va doriti un minim de protectie impotriva prafului, dotati-l cu folii PVC care sa va ajute sa combateti intemperiile vremii.
Lumina
Chiar si la capitolul lumina, balcoanele deschise primesc o bila alba in plus fata de cele inchise. Cu mai putine cadre opace care sa intunece interiorul, ele sunt mult mai luminoase si mai placute vizual. Dar asa cum am stabilit deja si in randurile de mai sus, balcoanele inchise au si ele avantajele lor imbatabile. De aceea, pentru a va bucura de lumina, dar si de beneficiile unui spatiu protejat, inchideti-va balcoanele cu folii de protectie PVC de la Eurotenda care sa va permita sa va bucurati la maxim de logia dumneavoastra!