Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Juriul international al Anualei de Arhitectura Bucuresti a premiat cele mai bune proiecte de arhitectura

Data: 2013-06-20

Juriul international al Anualei de Arhitectura Bucuresti a premiat cele mai bune proiecte de arhitectura
Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti, a anuntat proiectele castigatoare ale editiei 2013 a Anualei de Arhitectura Bucuresti. Alegerile juriului au reflectat preocuparea pentru concepte noi de arhitectura si au apreciat lucrarile inspirate din vernacular si aduse in contemporaneitate, asa cum este proiectul castigator al sectiunii Arhitectura, categoria Locuinte: Casa Galati.

Ordinul Arhitectilor, filiala Bucuresti, continua traditia de a invita in juriul Anualei de Arhitectura profesionisti din Romania si din strainatate. Anul acesta, juriul este compus din prof. dr. arh. Leendert van Duin, Presedintele juriului (Olanda), arh. Amur Busuioc (Statele Unite), dr. arh. Paul Angelier (Germania), arh. Attila Kim (Filiala Transilvania) si arh. Constantin Gorcea (Filiala Nord-Est). Juriul si-a propus sa gaseasca un raspuns pentru intrebarea care sunt ideile definitorii ale arhitecturii contemporane romanesti si in ce masura aceste idei noi duc la o evolutie a mediului arhitectural.

Arhitectii George-Mario Kuibus, Laurentiu Coceanga, Viorel Zoicas, Ana-Maria Pop si Oana Purice au luat premiul sectiunii Arhitectura, categoria Social-Culturale, pentru un proiect de restaurant, terasa si club in Constanta. Materialele brute de constructie utilizate, caramida, beton aparent, lemn, alaturi de detaliile simple au creat un echilibru potrivit unei functiuni de divertisment si au convins juriul.

Locuinte, ce-a de-a doua categorie a sectiunii Arhitectura, a fost adjudecata de proiectul La Curte situat in orasul Galati. Arh. Cristina Trofin si arh. Andreas Oliver Heierle au convins juriul prin transformarea creativa a casei existente si crearea unor curti interioare, pastrand tipicul zonei si aducand in contemporan forme vernaculare specifice satului romanesc prin materiale si tehnici locale.

Cea mai buna amenajare interioara a anului este realizata de arh. Constantin Goagea, arh. stefan Ghenciulescu, Cristina Goagea, Mugur Grosu si Cosmin Caciuc. Lucrarea lor se numeste Case vechi, design si ceva in plus si este o demonstratie la nivel de concept si realizare pentru o interventie (fie ea si temporara) intr-un spatiu cu valoare arhitecturala bine conturata.

Poarta obiect care serveste drept pergola, panou publicitar si sistem de securizare creata de arh. Robert Zotescu a luat marele premiu al categoriei Design de Obiect. Juriul a apreciat ingeniozitatea portii pliabile si folosirea sensibila a materialului brut pentru o integrare armonioasa in cadrul urban.

Restaurarea si consolidarea Bisericii „Sf. Ioan Botezatorul”- Manastirea Maxineni le-a adus premiul pentru aceasta categorie arhitectilor Daniel Hoinarescu si Calin Hoinarescu. Proiectul prezinta o abordare completa raportat la conceptele contemporane de restaurare, iar calitatea detaliilor reflecta o profunda cunoastere si analiza a surselor istorice.

Cel mai bun proiect nerealizat este Amber Gardens, un ansamblu rezidential de vile pasive din Comuna Tunari, judetul Ilfov. Arh. Comanac - Andrei Pastorel, arh. Corina Alexandru si stud. arh. Lorena Gheorghiu au oferit o rezolvare posibila pentru ansamblurile de locuinte individuale intr-un moment in care constructia de locuinte in Romania a luat forme agresive de manifestare.

Presedintele OAR-Bucuresti, arh. Mircea Ochinciuc, a acordat un premiu special arh. Radu Teaca pentru amenajarea Galeriei de arta GALATECA.

Premiul pentru sectiunea „Opera Omnia” a fost acordat arhitectului Gabriel Tureanu.

Ordinul Arhitectilor din Romania este o organizatie profesionala infiintata potrivit prevederilor Legii nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, cu modificarile si completarile ulterioare. Prin activitatea membrilor sai, O.A.R. are nobila misiune de a convinge orice beneficiar al serviciilor de arhitectura ca acestea reprezinta, in primul rand, un act de cultura de interes public, cu implicatii urbanistice, economice, sociale si ecologice. Detalii despre Organizatie si activitatea sa gasiti la www.oar.org.ro, www.distrugeri.ro., www.oar-proiecteculturale.ro, http://60-project.blogspot.com

Vizionari 721

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.