Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
pompe caldura

Iti vom dezvalui uimitoarele vitralii: un caleidoscop de lumini si culori de la SecuritInternational.ro

Articol postat de: Securit International Data: 2017-05-22

Iti vom dezvalui uimitoarele vitralii: un caleidoscop de lumini si culori de la SecuritInternational.ro

Vitraliile sunt elemente decorative compuse din bucati de sticla colorata asamblate cu ajutorul unei armaturi de plumb, ce pot fi montate in cadrul ferestrelor sau usilor. Securinternational.ro iti ofera o mare varietate de modele de vitralii adaptate stilului clasic sau modern.

Vitraliile de-a lungul veacurilor – Scurt istoric

Originea vitraliilor se pierde in negura timpului. Tehnica vitraliului a aparut in antichitate, iar primii care au folosit-o au fost maestrii bijutieri si mestesugarii in arta mozaicului. Cele mai vechi vitralii dateaza inca din secolul al X-lea si fusesera utilizate pentru decorarea ferestrelor din cadrul bisericilor vremii. 

Tehnica s-a pastrat aproape neschimbata pana in zilele noastre, iar prima atestare istorica apare in jurul anului 1100, in scrierile calugarului Teofil. Mai tarziu, impunatoarele catedrale construite in stil gotic au dus vitraliile la un alt nivel de complexitate, niciodata dezvaluit pana atunci. 

In perioada Renasterii, vitraliile s-au pastrat sub forma sticlei pictate, iar simbolurile si tehnica care fusese utilizata in acea perioada a istoriei a ramas aproape uitata. Cu toate acestea, vitraliul cunoaste o raspandire larga ca element decorativ al locuintelor, cladirilor si bisericilor din zilelor noastre. O caracteristica distincta a epocii renascentiste o reprezinta folosirea insemnelor heraldice, pictate pe un fond transparent. Spre sfarsitul secolului al XVIII-lea, sticla pictata a luat locul vitraliilor medievale, iar  arta si soarta vechilor mestesugari si sticlari parea deja pierduta. 

Stilul Art Nouveau al lui Louis Comfort Tiffany, din a doua jumatate a anilor 1800, a adus un suflu proaspat deja consacratelor vitralii. Sticla opalescenta folosita de acesta pentru crearea unor efecte vizuale unice ajunsese sa fie foarte populara si a continuat sa starneasca fascinatia si interesul publicului larg pana spre inceputurile secolului al XX-lea. 

vitralii uimitoare: un caleidoscop de lumini si culori securitinternational.ro

Insa, in perioada interbelica, preferintele in materie de decoratiuni s-au schimbat in mod radical. Astfel, vitraliul ramasese mai mult un element caracteristic bisericilor, fiind folosit in continuare pentru decorarea ferestrelor catedralelor si altor lacase de cult. 

Cu alte cuvinte, vitraliul cunoaste un declin semnificativ pana dupa al Doilea Razboi Mondial, cand  noile tendinte abstracte si expresioniste din pictura si din arta in general il readuc in fata, artistii explorand din plin libertatea oferita de sticla ca material necesar pentru dezvaluiarea fortei creative. 

Vitraliul - Element clasic aduse in timpul contemporan

In ultimii ani, arta decorarii sticlei sau vitraliul a cunoscut o reinventare accentuata, iar interesul pentru aceasta tehnica antica a crescut semnificativ. Cu ajutorul noilor tehnologii, compania Securit International creeaza si ofera iubitorilor de frumos vitralii unice, disponibile intr-o multitudine de stiluri, forme si culori.

Prin jocul de lumini si umbre, transparenta si opalescenta, prin frumusetea culorilor si a formelor sale, vitraliul devine o piesa de rezistenta a decorului interior si poate scoate cu usurinta din anonimat orice spatiu, creand o impresie puternica si de durata asupra privitorului.

Puteti consulta produsele companiei Securit International pe website-ul: www.securitinternational.ro

Pentru comenzi si informatii suplimentare ne puteti contacta la unul din numerele de telefon:
021 321 31 77
021 321 31 76
0751 101 141

Adresa Sediu: Strada Agricultori numarul 113 - Sector 2, Bucuresti


Vizionari 6203

Alte stiri ale companiei Securit International

Sticla securizata prezinta proprietati anti-fonice excelente cu rezistenta mare la presiuni mecanice, uzura, coroziune si agenti atmosferici cu avantaje majore la nivel de design, proiectare si executie pentru functionalitati diverse in diferite aplicatii.
De multe decenii sticla ocupa un loc special pe lista celor mai utilizate materiale in diversele constructii si proiecte de design interior, atat ca elemente de constructie, cat si ca obiecte decorative amplasate in locatiile proiectate.
Transparente, discrete si capabile sa asigure accesul la lumina naturala deosebita, copertinele de sticla reprezinta alegerea perfecta pentru a putea sa modernizati intrarea oricarei cladiri.
Ferestrele termoizolante sunt apreciate de tot mai multi beneficiari ai acestor produse menite sa izoleze termic si fonic casele si locuintele romanilor
Alternative elegante pentru compartimentarea spatiilor cu usi de sticla securizata
Indiferent de spatiul disponibil, baia este acea incapere care ne permite sa dam frau liber imaginatiei, fara nicio inhibitie, si sa punem in aplicare cele mai indraznete proiecte de amenajare.
Simpla eleganta si aspectul luxuriant al produselor si peretilor din sticla sunt considerente importante in privinta sticlei securizate.
Instalarea oglinzilor in locurile potrivite ale unei incaperi, creeaza luminozitate si extinde acel spatiu astfel incat sporeste confortul din cadrul locuintei sau casei.
Vitraliile sunt reprezentate de bucati din sticla colorate sau pictate in culori de smalt, apoi sunt montate in bare metalice, rezistente in timp
Compania pune la dispozitie o gama variata de produse din sticla gata sa ajute la transformarea interiorului tau intr-o incapere care va va taia rasuflarea

Alte stiri din “ARHITECTURA”

Schüco One, sediul central al companiei Schüco International, a fost prima cladire din lume care a primit toate cele trei certificari de sustenabilitate: DGNB, LEED si BREEAM. Cladirea de birouri cu forma dinamica a fost proiectata de firma de arhitectura 3XN din Copenhaga, combinand sisteme de fatada orientate spre viitor.
Asociatia De-a Arhitectura continua integrarea activitatilor online in programele sale cu provocarile #DeaArhitecturaAcasa, primul curs de vara online al proiectului „De-a arhitectura in camera mea” si prima editie a atelierului nou-nout „De-a pedagogia – Colectie de metode si jocuri”.
OAR Bucuresti si Habitat for Humanity Romania lanseaza concursul de solutii de arhitectura „Acasa pentru umanitate", cu premii in valoare de 13.400 de euro.
Proiectat de 3XN Architects din Copenhaga, cube Berlin iese in evidenta datorita fatadei sale ventilate double skin, care integreaza cladirea in mediul inconjurator. Fatada unica, cu un design personalizat, indeplineste nu doar cerintele arhitectului, ci si cerintele ridicate de performanta structurala si energetica.