Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Intre 8 si 11 martie, la Romexpo au loc opt evenimente cu tematica „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu”

Articol postat de: Romexpo S.A. Data: 2018-02-26

Intre 8 si 11 martie, la Romexpo au loc opt evenimente cu tematica „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu”

1200 de specialisti in constructii participa la hackatonul #reCONSTRUIM

Editia 2018 a celui mai mare targ de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii din Romania, CONSTRUCT EXPO, va avea loc intre 8 si 11 martie. La eveniment se reunesc firme importante din domeniu, fiind o ocazie pentru antreprenorii si expertii in constructii sa dezbata subiecte la zi despre tendintele, politicile si viitorul industriei de resort. Construct Expo se adreseaza si publicului larg interesat de echipamente si utilaje pentru uz propriu. 

Pe langa componenta expozitionala, evenimentul beneficiaza si de o serie de activitati conexe menite sa aduca laolalta specialisti (ingineri, arhitecti, manageri), asociatii, autoritati de la nivelul administratiei centrale, producatori, importatori si distribuitori de produse si servicii dedicate tuturor categoriilor de constructii. 

CONSTRUCT EXPO se va desfasura intr-unul din noile spatii expozitionale pe care Romexpo le-a finalizat in 2017, Pavilionul B2. 

Construct-expo-2018-targul-international-de-tehnologii-echipamente-utilaje-si-materiale-pentru-constructii-min

#reCONSTRUIM, 1200 de specialisti, 120 de teme de dezbatere! 
Noutatea editiei 2018 a Construct Expo inseamna organizarea evenimentului #reCONSTRUIM, cu format de hackathon, care va reuni 1200 de specialisti (arhitecti, ingineri, avocati, economisti) si studenti, viitori specialisti. Pe parcursul celor 4 zile, acestia vor dezbate 120 de teme de interes din domeniul constructiilor. Evenimentul este organizat de initiatorii primului hackathon de arhitectura cu 300 de specialisti, NOVEMBarh, desfasurat in noiembrie 2017. 

Pe parcursul fiecarei zile a #reCONSTRUIM, specialistii participanti se vor organiza in echipe de cate 10 (1 team-leader, 3 arhitecti, 3 ingineri, 1 avocat, 1 economist / dezvoltator imobiliar / specialist din alt domeniu relationat cu cel al constructiilor si 1 student). 300 de specialisti isi vor aduce ideile mai aproape de realizare in fiecare zi, la 30 de mese.  

De asemenea, timp de o ora, in fiecare dintre zilele #reCONSTRUIM, se vor organiza tururi de networking ale specialistilor in Pavilionul B2 - Romexpo, pentru ca acestia sa intre in legatura directa cu reprezentantii companiilor expozante si pentru a se informa sau a achizitiona produsele si serviciile acestora.

Subiectele dezbatute in cadrul #reCONSTRUIM, eveniment conex al Construct Expo, se vor incadra in 4 teme majore: 

Ziua I – 8 martie
Tema principala: SAFETY -  Securitate la incendiu, cutremur, scoli sigure

Ziua II – 9 martie
Tema principala: LEGISLAtIE - Codul constructiilor, ITP pentru constructii, sincronizare legislativa, simplificarea procesului de avizare 

Ziua III – 10 martie
Tema principala – FINANCIAR:
- preventia costa de sapte ori mai ieftin decat dezastrul,
- proiectul de exploatare - criteriu de performanta in constructii,
- Financiar - Legal - Tehnic - Asigurare - de la concept si proiectare pana la santier si exploatare,
- banca, un partener responsabil,
- suprataxare pentru cladiri neconforme / ilegale,
- PI din PIB, cum aducem 5% suplimentar la PIB. 

Ziua IV – 11 martie
Tema principala: SMART & GREEN - NZEB, BIM, sustenabilitate 

Locurile in cadrul echipelor de specialisti #reCONSTRUIM se ocupa in ordinea inscrierilor. Inscrierile se fac in avans; detalii pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Expozantii si vizitatorii Construct Expo vor putea participa si la o serie de mini-seminare pe subiecte de interes general, organizate tot ca parte a #reCONSTRUIM. Programul va fi comunicat in curand.

targul-construct-expo-vedere-interior-pavilion-A-romexpo-bucuresti-min

In acelasi timp cu Construct Expo,  Romexpo organizeaza intre 8 si 11 martie cele mai importante targuri din domeniul instalatiilor, mobilei, ambientarii, designului interior sau exterior, energiei si protectiei mediului. Companii autohtone si internationale isi vor prezenta produsele si serviciile:

- Ambient Expo 
- Mobila Expo
- Romtherm
- Romenvirotec
- Expo EnergiE 
- Expo Flowers & Garden
- Antique Market

Programul de vizitare al targurilor si expozitiilor:
• 8-10 martie (joi-sambata): intre orele 10.00 si 18.00
• 11 martie (duminica): intre orele 10.00 si 16.00

Bilet intrare adulti/studenti:10 lei/zi
Intrare gratuita: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate.

Acces: 
Pietonal: Portile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei libere, Bulevardul  Expozitiei si Strada Parcului; 
Auto: Portile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expozitiei si Strada Parcului. 

Tarif parcare: 3 lei/ora

Mai multe informatii despre CONSTRUCT EXPO se gasesc pe:
pagina web: www.constructexpo.ro
Facebook: Construct Expo Romexpo


Vizionari 1612

Alte stiri ale companiei Romexpo S.A.

#TotulPentruCasaTa, al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO a adus in prim plan creativitatea si originalitatea celor peste 40 de branduri cu specific home & deco care au participat la acest proiect digital unic pentru industrie.
In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
In perioada 8 – 11 aprilie, ROMEXPO organizeaza #TotulPentruCasaTa - un eveniment virtual care reuneste targurile cu tematica home & deco din programul expozitional: Construct - Ambient Expo, Romtherm si Mobila Expo. Manifestarea este gandita ca un ghid digital gratuit al stilurilor de constructie si design interior.
In perioada 14 – 17 Mai 2020, in cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO, se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: CONSTRUCT - AMBIENT EXPO, ROMTHERM, MOBILA EXPO, EXPO FLOWERS & GARDEN, ANTIQUE MARKET I.
La BIFE-SIM au expus peste 230 de companii romanesti si internationale cu oferte pentru mobilier de lux unicat si hand-made si produse de linie, cu un design adaptat cerintelor publicului larg.
BIFE-SIM este platforma de lansare a noutatilor a peste 230 de companii romanesti si internationale, care vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic, la cel modern, de la cel din lemn masiv, pana la cel combinat cu sticla sau piele, sau chiar pictat manual.
BIFE-SIM este evenimentul care rescrie, an de an, istoria mobilei romanesti si aduce in prim-plan atat tehnologiile si metodele de realizare a pieselor de mobilier, cat si ultimele concepte si tendinte.
In Pavilionul B2 al Centrului Expozitional au fost expuse sisteme pentru constructii si amenajari interioare sau exterioare, utilaje industriale si echipamente de santier, servicii de proiectare, consultanta, design, antreprenoriat si executie.
Timp de 4 zile, expozantii au prezentat piese de mobilier pentru diferite stiluri de amenajare, iar vizitatorii au avut ocazia de aleaga dintre ofertele propuse de companii si sa discute direct cu cei care proiecteaza si produc mobila.
Cei care doresc sa afle care sunt noutatile in materie de amenajari interioare si exterioare sunt asteptati in perioada 14 -17 martie, in Pavilionul B2 din Centrul Expozitional ROMEXPO, la CONSTRUCT – AMBIENT EXPO – o manifestare expozitionala care aduce in prim plan proiecte inovatoare pentru industria constructiilor si cea a amenajarilor interioare.

Alte stiri din “ACTUALITATE”

Prin integrarea fatadelor verzi putem transforma orasele noastre in medii ecologice care sa combata in mod activ schimbarile climatice
Sisteme si solutii complete pentru acoperisuri verzi
Vegetatia din orase ajuta la reducerea temperaturilor prin evapotranspiratie, umbrire si absorbtie mai mica a caldurii si, astfel, poate contribui la scaderea mortalitatii cauzate de caldura
Acoperisuri verzi, gradini suspendate, pereti si fatade verzi, care imbunatatesc calitatea vietii in orase si sa promoveaza o dezvoltare durabila