Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Hidroizolatii piscina. Care sunt pasii unei lucrari executate cu profesionalism?

Data: 2018-03-21

Hidroizolatii piscina. Care sunt pasii unei lucrari executate cu profesionalism?

Daca tot ceea ce ne dorim in zilele caniculare de vara este o oaza de racoare, atunci o piscina va fi ideala. 

Fie ca ne dorim piscina noastra personala, fie ca dorim sa ne dezvoltam o afacere si atunci dimensiunile piscinei sunt mult mai mari, in ambele cazuri trebuie sa avem un sistem de hidroizolatii piscina de calitate care sa asigure performanta ridicata utilizatorilor unei piscine pe o perioada indelungata.

Solutiile perfecte pentru hidroizolarea piscinelor

Piscina este locul in care ne racorim si ne relaxam si este foarte important ca aceasta sa aiba o structura si o protectie care sa nu permita dezvoltarea in interior a ciupercilor sau bacteriilor.

O hidroizolatie efectuata intr-un mod corespunzator este recomandata si necesara in acelasi timp. Hidroizolatia unei piscine are rolul de a preveni degradarea betonului din structura acesteia, degradare provocata de infiltrarea apei prin diverse forme.

Cand discutam despre hidroizolatia unor suprafete care sunt atat de expuse la contactul cu apa, trebuie sa alegem produse si materiale foarte rezistente la solutiile si substantele utilizate pentru dezinfectarea si curatarea apei din piscina.

In prezent, procedura de hidroizolatie a piscinelor este efectuata utilizandu-se materiale moderne, precum hidroizolatiile minerale, deosebit de rezistente atat la presiune exercitata de apa si la ciclurile de inghet-dezghet.

In cazul in care optam pentru acest tip de hidroizolatie pentru piscine, avem posibilitatea de a o pastra ca atare sau de a monta peste ea diverse elemente cu rol decorativ precum placi ceramice, mozaicuri, diverse tipuri de vopsea.

Pasii premergatori aplicarii hidroizolatiei minerale

• Se curata foarte bine suprafata de ciment sau beton si se elimina toate impuritatile, urmele de praf sau de substante chimice
• Aplicarea produsului se face in general in doua straturi, insa acest lucru este conditionat de presiunea apei asupra suprafetei respective
• Hidroizolatia minerala se aplica utilizand o pensula, o bidinea sau un spray
• Se asteapta uscarea completa a primului strat de hidroizolatie aplicat
• Aplicarea celui de-al doilea strat de hidroizolatie se face imediat dupa uscarea primului strat aplicat.

Hidroizolatia minerala presupune utilizarea unor materiale cu o rezistenta foarte ridicata la abraziuni si uzuri si care impiedica totodata dezvoltarea diverselor forme de ciuperci si bacterii pe suprafetele pe care a fost aplicata.

Pentru a face alegerile potrivite in ceea ce priveste gama de hidroizolatii piscine de care avem nevoie, este foarte important sa ne informam, sa studiem produsele existente pe piata, caracteristicile si proprietatile acestora, si sa cerem toate informatiile pe care le consideram necesare.

In momentul in care luam decizia de a ne hidroizola piscina, este indicat sa apelam la ajutorul si suportul unei firme specializate

O firma specializata are  experienta in domeniu, proiecte finalizate cu succes, cunoaste in detaliu materialele ce urmeaza a fi utilizate, cunoaste modul in care acestea se vor adapta structurii si dimensiunii piscinei, se asigura ca standardele calitative sunt foarte inalte si ca produsele vor rezista presiunilor ulterioare la care vor fi supuse.

Nu este recomandat sa ne incumetam sa facem singuri aceasta lucrare si sa renuntam la serviciile unei firme specializate, deoarece in marea majoritate a cazurilor se inregistreaza esecuri, iar persoanele care au facut acest lucru se vad nevoite sa apeleze la serviciile unor specialisti pentru reparatii sau chiar refacerea integrala a hidroizolatiei piscinei.

Pentru a evita situatii atat de neplacute, specialistii de la Hidroizolatii Terase va pun la dispozitie anii lor de experienta. 

Accesati https://www.hidroizolații-terase.ro sau sunati la numarul de telefon 0766 526 542 pentru a primi tot suportul necesar pentru cele mai bune tehnici si metode de hidroizolatii piscina.


Vizionari 1302

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.