Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
Velux Club

Genzyme obtine certificarea LEED de nivel Gold pentru Biologics Support Center, pentru un design ecologic al cladirii

Data: 2012-04-24

Genzyme obtine certificarea LEED de nivel Gold pentru Biologics Support Center, pentru un design ecologic al cladirii
Biologics Support Center este cea de-a zecea cladire ecologica a Genzyme certificata LEED

Genzyme, o companie Sanofi (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY), a anuntat recent ca centrul Biologics Support Center pe care il detine in Framingham, Mass., a primit certificarea de nivel Gold din partea LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) Green Building Rating System™ (sistemul pentru clasificarea cladirilor verzi, pentru leadership in design energetic si ecologic) al Green Building Council (Consiliul pentru Cladiri Verzi din Statele Unite). Aceasta este cea de-a zecea cladire Genzyme care primeste un rating LEED pentru design si constructie durabila.

Biologics Support Center din Framingham este o cladire de birouri si laboratoare asociata noii unitati de productie a Genzyme care produce Fabrazyme® (agalzidaza beta). Pe acest amplasament de 186.000 sq.ft. (aprox. 17.200 mp) lucreaza aproximativ 550 de angajati implicati in productie si functii suport, dar si personal administrativ.

“Obtinerea celei de-a zecea certificari LEED demonstreaza angajamentul permanent al Genzyme de a atinge cele mai inalte standarde in toate aspectele activitatii sale”, a declarat David Meeker, Presedinte si CEO Genzyme. „Suntem dedicati obiectivului de a deveni un cetatean corporativ responsabil si un bun vecin pentru comunitatile noastre”.

Descrierea Biologics Support Center
Certificarea LEED reprezinta o verificare independenta si obiectiva care confirma ca o cladire a fost proiectata si construita pe baza unor strategii menite sa atinga un nivel ridicat de performanta in cinci domenii majore ale sanatatii umane si protectiei mediului: eficienta energetica, reducerea consumului de apa, selectia materialelor, dezvoltarea durabila a amplasamentului si calitatea ambientului interior. Biologics Support Center din Framingham a fost proiectat pentru a atinge toate aceste obiective.

Eficienta energetica
• Electricitatea necesara cladirii este obtinuta in proportie de 100% din surse regenerabile
• S-au obtinut economii de costuri cu energia de 27% datorita unor masuri precum: imbunatatirea izolatiei termice, sistemul de geamuri de inalta eficienta, densitatea redusa a iluminatului, senzorii de miscare, centrale termice, ventilatoare si sistemul de racire.

Reducerea consumului de apa
• Sistemul de irigatii instalat utilizeaza apa condensata din sistemul de ventilatie si climatizare
• Consumul de apa potabila a fost redus cu 43% datorita instalarii unor baterii cu debit redus.

Selectia materialelor
• 30% din materialele de constructii au fost obtinute din materiale reciclate, inclusiv otel structural, cadre si panouri metalice, placi ceramice si mobilier
• Proiectul a contribuit astfel la reducerea cu 1.784 de tone (aprox. 90%) a cantitatii de deseuri de constructie generate pe site care ar fi ajuns la halda de deseuri

Dezvoltarea durabila a amplasamentului
• Spatii pentru depozitarea bicicletelor si instalatii sanitare/vestiare
• Doua linii de autobuz situate la 0,25 mile de amplasament si transport in campus
• Statie de gestionare a apelor pluviale, care capteaza si trateaza cel putin 92% din precipitatiile medii anuale
• Plan de control al eroziunii si sedimentelor

Calitatea ambientului interior
• Ratele de ventilare a aerului in toate spatiile ocupate au fost crescute cu cel putin 30% peste nivelurile minime
• Toti adezivii, agentii de sigilare, vopselurile si tencuielile folosite in interior respecta limitele si standardele privind compusii organici volatili (VOC)

Cladire Genzyme

\"Cladire


Despre cladirile verzi ale Genzyme
Programul de cladiri verzi al Genzyme reprezinta de foarte mult timp un element central al eforturilor companiei de dezvoltare durabila si reducere a consumului de energie. Cladirea verde simbol al Genzyme este Genzyme Center, recunoscut la nivel mondial ca un model in materie de constructii ecologice inovatoare si o ancora in proiectul de revitalizare urbana al cartierului Kendall Square din Cambridge, Mass. Mai multe informatii sunt disponibile la: www.genzymecenter.com.

In ultimul deceniu, Genzyme a continuat sa-si extinda programul de cladiri verzi prin construirea unor cladiri ecologice noi si renovarea cladirilor existente in scopul cresterii eficientei energetice. Aceste cladiri verzi au ajutat compania Genzyme sa isi atinga obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 25% pentru fiecare dolar din venituri. Compania a atins aceasta tinta cu doi ani inainte de termen si a primit Climate Leadership Award din partea Agentiei de Protectie a Mediului (EPA) din Statele Unite, la categoria “Excellence in Greenhouse Gas Management (Goal Achievement). (Excelenta in gestionarea gazelor cu efect de sera – atingerea obiectivelor).

Genzyme a obtinut certificari LEED din partea Consiliului pentru Cladiri Verzi din Statele Unite pentru numeroase tipuri de cladiri, printre care laboratoare, unitati de productie si spatii de birouri. Cladirile Genzyme certificate LEED sunt prezentate in tabelul de mai jos:

\"Cladirile


Despre Genzyme, o companie Sanofi
De peste 30 de ani, Genzyme este deschizator de drumuri in dezvoltarea si furnizarea unor terapii transformative pentru pacientii afectati de boli rare si invalidante. Ne atingem telurile prin cercetarea la nivel mondial si prin compasiunea si daruirea angajatilor nostri. Concentrându-ne asupra bolilor rare si sclerozei multiple, suntem dedicati imbunatatirii vietilor pacientilor si familiilor lor. Acest scop ne ghideaza si ne inspira in fiecare zi.
Portofoliul de terapii transformative al Genzyme, comercializat in tari din intreaga lume, reuneste inovatii medicale remarcabile, care contribuie la salvarea de vieti omenesti. Prin apartenenta la Grupul Sanofi, Genzyme beneficiaza de accesibilitatea si resursele uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, impartasind angajamentul acesteia de a imbunatati viata pacientilor. Mai multe informatii sunt disponibile la www.genzyme.com.

Genzyme® si Fabrazyme® sunt marci inregistrate ale Genzyme Corporation. Toate drepturile rezervate.

Despre Sanofi
Sanofi, lider mondial in productia de medicamente, descopera, dezvolta si distribuie solutii terapeutice pentru a imbunatati viata tuturor oamenilor.
Sanofi detine atuuri importante in domeniul sanatatii si se bazeaza pe 7 platforme de crestere: solutii pentru diabet, vaccinuri de uz uman, produse inovatoare, boli rare, produse fara prescriptie medicala, piete emergente si sanatatea animalelor.
Sanofi este cotata la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) si New York (NYSE: SNY).

Vizionari 652

Stiri din aceeasi categorie”

In perioada 8 - 11 aprilie se desfasoara #TotulPentruCasaTa - evenimentul care aduce in prim plan latura digitala a stilurilor de constructie, amenajare si echipare a oricarui tip de locuinta. #TotulPentruCasaTa este al doilea concept virtual dezvoltat de ROMEXPO si reuneste firme cunoscute din industria home & deco care prezinta cele mai noi produse si tehnologii aparute in acest sector.
Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca
Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare.
Sub conceptul „Primii care va facem viata mai simpla cand alegeti modelul si tipul de piatra potrivit pentru decorarea casei”, showroom-ul de piatra naturala PIATRAONLINE relanseaza platforma www.piatraonline.ro.