Odata ce te-ai hotarat sa-ti montezi finisaje in noua locuinta sau sa renovezi si sa dai un suflu nou casei tale, cu siguranta ai in vedere diverse materiale care sa aduca un plus din punct de vedere estetic in interiorul casei, dar care sa fie si durabile si rezistente la socuri sau alti factori de mediu.
Piatra naturala este un material perfect penatru finisajele din locuinta ta, un material care poate fi folosit in orice incapere si care va rezista cu brio la trecerea anilor, la patare, la socuri sau umiditate. In acelasi timp, daca te-ai hotarat sa urmezi liniile unui anumit stil de design interior (clasic, contemporan, mediteraneean, asiatic) piatra naturala se va integra cu succes in ansamblu deoarece este caracterizata de versatilitate.
Trebuie sa stii ca atunci cand spunem piatra naturala inglobam de fapt mai multe materiale -
marmura, travertin, ardezie, granit - fiecare dintre ele venind cu calitatile si farmecul propriu. Pentru ca vorbim de mai multe tipuri de piatra, avem de-a face si cu o paleta larga de modele, patternuri si culori, astfel incat oricine sa-si gaseasca piatra care i se potriveste cel mai bine personalitatii sale si, evident, gusturilor sale.
Solutia pentru ani de zile de relaxare si frumusete
Piatra naturala inseamna de fapt o calitate superioara si rezistenta, inseamna libertate in realizarea artificiilor de design interior, inseamna suprafete elegante si o atmosfera calda, familiara, de "acasa". In acelasi timp, fiind un material natural, este ecologica, si are grija de sanatatea familiei tale, atragand energiile pozitive.
Toate calitatile ei o fac perfecta atat pentru baie - umiditatea crescuta din aceasta camera nu va afecta piatra naturala, cat si pentru bucatarie, piatra nu se va pata de la mancare, ulei, sosuri sau sucuri, mai ales daca e tratata corespunzator cu impermeabilizant si apoi stearsa cu un detergent special pentru piatara naturala. Si in living piatra naturala este un material potrivit, putand fi folosita atat la placarea peretilor, cat si la placarea pardoselii, fara sa-ti faci griji legate de uzura provocata de traficul ridicat.
Placarea unui perete din dormitor cu piatra naturala va fi un accent deosebit, care va da un aer relaxant si linistitor acestei incaperi.
Finisajele si montarea lor pot reprezenta un efort financiar considerabil, pe care nu e suor sa-l faci o data la 2-3 ani. Finisajele din casa se monteaza pentru a rezista ani de zile, iar aici intervine calitatea materialeului. Piatra naturala, fie ca e marmura, travertin, cuartit sau ardezie, va rezista fara probleme la trecerea anilor. Este imuna la procesul de imbranire si pot trece zeci de ani pana cand timpul isi va pune amprenta pe ea. Te vei bucura ani la rand de frumusetea piatrei naturale si utilizarea ei reprezinta de fapt o economie deoarece nu va fi nevoie sa renovezi in urmatorii ani pentru ca nu se va deteriora si nu se va pata.
In acelasi timp, odata ce ai ales piatra naturala, nu trebuie sa-ti faci griji ca ea se va demoda si va deveni desueta. Este un material clasic, ce nu iese din trend, natura si toate materialele din natura sunt si vor fi mereu o alegere fireasca atunci cand vine vorba de amenajari interioare.
Iata cum poti folosi piatra naturala in fiecare camera din locuinta ta
Living primitor cu piatra naturala
In living trebuie sa creezi un spatiu destinat relaxarii. Este incaperea unde iti primesti musafirii, unde te relaxezi la finalul zilei si unde se aduna toata familia in serile de weekend pentru un film in familie, asa ca atmosfera terbuie sa fie una calda.
Mai multe foto si detalii despre living-ul luminos amenajat cu travertin, intr-un apartament din Chiajna (clienti PiatraOnline.ro) aici.
Poti placa pardoseala din living cu marmura pentru o crea un spatiu elegant, somptuos. Poti de asemenea sa utilizezi si travertin sau ardezie. Foloseste piatra naturala si pentru placarea peretilor, iar daca ai in living un stalp de sustinere il poti placa cu piatra naturala transformandu-l automat intr-o piesa care adauga valoare estetica livingului.
Cu ajutorul ardeziei flexibile poti chiar sa imbraci si piese de mobilier cu piatra. Practic, poti folosi piatra naturala la orice, insa e bine sa existe un echilibru in living, mai ales ca este un spatiu mare si daca folosesti prea multe elemente din piatra s-ar putea sa o supraincarci.
Baia, o oaza de liniste cu piatra naturala
Este chiar recomandat sa folosesti piatra naturala in baie deoarecere este un material care rezista foarte bine la grade crescute de umiditate. Foloseste un impermeabilizant pentru a pastra integritatea si stralucirea pietrei din baie. Nu numai ca poti placa peretii si pardoselile din baie cu piatra naturala, insa poti de asemenea sa amplasezi si obiecte sanitare din acest material, extrem de rezistente si cu o valoare estetica deosebita.
Perete decorativ baie – ardezie flexibila. Vezi mai multe foto
aici.
Lavoarele rotunde, patrate sau in forme speciale, pentru o baie inedita, si caditele de dus din piatra naturala vor conferi un farmec aparte acestui spatiu.
O bucatarie stilata cu pardoseala din piatra naturala
In bucatarie, poti folosi piatra naturala atat pentru placarea pardoselii, cat si pe perete, in spatiul acela dintre blat si dulapurile de bucatarie. Foloseste travertin scapitat pentru un efect deosebit.
Piatra naturala este potrivita si pentru blatul de bucatarie, iar daca te bucuri de un spatiu generos in bucatarie si ai optat pentru o insula pe mijloc, poti folosi cu incredere piatra naturala. Va rezista cu brio la petele care sunt greu de evitat in bucatarie, insa, bineinteles, va trebui sa o ingrijesti corespunzator, mai ales ca unele substante, asa cum este de exemplu sucul de citrice, ataca piatra si ar putea sa o pateze. Daca stergi imediat pata insa, nu vei avea nicio problema.
Perete de bucatarie placat cu
terrazzo
Un hol primitor
Citeste mai multe despre amenajarea din imagine pe
blogul PiatraOnline.ro.
Holul este practic prima incapere in care intram, este ca o carte de vizita, de aceea trebuie nu trebuie neglijat. Poti sa plachezi pardoseala cu marmura sau travertin si poti folosi ardezia pentru a placa un perete pentru a da un accent deosebit acestei incaperi, prima pe care o vede oricine ne calca pragul.