Knauf Insulation - Vata Minerala Ecose Technology
pompe caldura

Da linistea mai tare in casa ta cu Rigips® Fonic!

Data: 2017-10-27

Da linistea mai tare in casa ta cu Rigips® Fonic!

Living-ul sau camera de zi este unul din cele mai importante spatii dintr-o locuinta si, in consecinta, trebuie sa acordam o atentie deosebita atunci cand vine vorba de amenajarea sa, astfel incat sa ne permita sa ne relaxam, sa ne bucuram de compania prietenilor, de un film sau sa ascultam muzica preferata.

Pentru a creste gradul de confort dintr-un living trebuie sa avem in vedere nu doar amenajarea din punct de vedere estetic sau functional, cat si din punct de vedere al controlului nivelului de zgomot, deoarece un nivel ridicat de zgomot ne poate afecta calitatea vietii in general – creste nivelul de stres, se reduce puterea de concentrare, creste nivelul de oboseala. Zgomotul aerian poate proveni de la vecini, dar se poate propaga si intre camerele propriei noastre locuinte.

Conform legislatiei in vigoare (normativul C 125-2013), nivelul admis de zgomot aerian interior echivalent intr-o incapere este de 35dB, intre incaperi ale aceluiasi apartament indicele de izolare la zgomot aerian R’w trebuie sa aiba 35 dB, iar intre apartamente R’w trebuie sa aiba 51dB, zgomotul perturbator fiind estimat la 80 dB.

camera Rigips_UTIL-FONIC-min

Pentru a obtine un grad ridicat de confort acustic, Saint-Gobain Rigips recomanda placile din gips-carton Rigips® Fonic. Ele sunt potrivite atat in cadrul solutiilor pentru peretii despartitori in spatii rezidentiale (blocuri, case), cat si in spatii pentru care intimitatea este importanta – spitale, hoteluri, centre SPA, etc. Solutiile pe baza de gips-carton ofera multiple avantaje din punct de vedere al izolarii fata de zgomotul aerian.

Pentru locuinte noi, ce urmeaza a fi construite, o solutie o reprezinta construirea peretelui despartitor dintre sufragerie si camere adiacente (de exemplu dormitoare) cu placi Rigips® Fonic in dublu strat pe fiecare fata a peretelui (doua straturi de placi din gips-carton 12,5 mm), utilizand vata minerala (grosime 50 mm) in cavitatea peretelui despartitor (montat pe structura UW/CW 75). Obtinem, astfel, o izolare acustica eficienta (Rw = 53 dB).

Saint-Gobain-Rigips-Fonic

Daca de la un apartament invecinat zgomotele cu propagare aeriana ajung sa fie deranjante prin nivelul intensitatii sonore, se poate folosi solutia placarii uscate a peretelui despartitor cu doua straturi de placa de gips-carton Rigips Fonic® pe o structura metalica Rigiprofil in incaperea in care locuim. Solutia se potriveste si in cazul ghenelor pentru instalatii sanitare pe unde zgomotul poate ajunge de la alte etaje catre camerele de dormit. In laborator, aceasta solutie cu doua placi de 12.5 mm si vata de sticla Isover Akusto (13 kg/mc densitate) de 5 cm grosime a atins un nivel de izolare acustica de 41 dB.

montaj-Rigips_UTIL-FONIC-min

Important
Alegerea tipului potrivit de perete despartitor, de exemplu alegerea profilelor din otel, a tipurilor de placi din gips-carton si a tipurilor de izolatii (tipul de vata minerala, densitatea, grosimea) au un impact deosebit asupra parametrilor tehnici ai peretelui. Acesti parametri se refera la izolarea fonica, rezistenta la foc si rigiditatea.

Informatii suplimentare pe www.rigips.ro sau la tel. 021 207 57.50/51.


Vizionari 2166

Alte stiri din “CONSTRUCTII”

Membrana de vapori ALUTRIX® este un material inovator folosit in constructii pentru a proteja structurile impotriva umiditatii si a penetrarii vaporilor de apa.
CARLISLE® CM Europe este lider al unui sistem de acoperis verde cu membrane de impermeabilizare EPDM de inalta calitate pentru acoperisuri plate.
Membranele TPO (Thermoplastic Olefin) SURE-WELD® au devenit o optiune de top in industria acoperisurilor datorita proprietatilor lor excelente de impermeabilizare si durabilitate. Aceste membrane pot fi utilizate atat pentru acoperisurile clasice, cat si pentru cele verzi, aducand numeroase avantaje in ambele cazuri.
Economisirea energiei este mai importanta astazi decat oricand, mai ales in sectorul constructiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al cladirilor, motiv pentru care este esentiala exploatarea potentialul existent de economisire a energiei.