17-26 Mai - Romanian Design Week. Orasul este plin de expozitii si evenimente, locuri, mesaje si obiecte frumoase.
De-a arhitectura a organizat, cu ocazia Romanian Design Week (17-26 Mai), un joc de vanatoare - Architecture Hunting, o activitate pentru copii, la palatul Stirbei, locul expozitiei centrale. Jocul s-a desfasurat duminica pe 19 mai. Copiii cu varste intre 5 si 15 ani impreuna, individual sau chiar ajutati de parinti cu planul in mana, au vanat cele 7 indicii bine ascunse in expozitie si in gradina palatului, descoperind astfel un cuvant “cheie”. Ei au avut de depistat penultima litera din numele Curatorului expozitiei, o litera dintr-un patrat albastru, initiala Studioului care a conceput un taburet, initiala Biroului de arhitectura care a construit Casa K, o litera a fost gasita in soba, iar ultima era initiala florii galbene din gradina...
Cei care au descoperit cuvantul cheie, au putut descuia lada comorilor si au plecat acasa nu numai cu un obiect din ea, dar si cu o amintire placuta a unui “treasure hunting” de arhitectura.
Prin joc, ne-am propus ca micii curiosi sa se familiarizeze cu planul de arhitectura al unei cladiri, respectiv Palatul Stirbei, sa ii invatam pe copii sa se orienteze in spatiu plecand de la un plan/harta, sa afle notiuni si idei noi legate de design, sa aiba o experienta pozitiva asociata cu design-ul.
Echipa Romanian Design Week a ajutat copiii sa se orienteze printre exponatele de design, arhitectura, advertising, moda si fotografie... Multumim!
Mai multe despre RDW
http://www.romaniandesignweek.com/
Despre De-a arhitectura
„De-a arhitectura” este o asociatie care isi propune dezvoltarea si promovarea educatiei de arhitectura si mediu construit, prin predarea in scoli de stat si private a cursurilor de arhitectura pentru copii. Asociatia a fost creata de arhitecti romani: Mina Sava, Vera Marin, Eliza Yokina, Corina Croitoru, Claudia Pamfil si Miruna Grigorescu. Impreuna cu Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitecţilor din Romania si in parteneriat cu Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din Universitatea Bucuresti, Asociatia de-a arhitectura a dezvoltat un program cultural care include un program educational numit „de-a arhitectura in orasul meu”. Acesta este un curs de cunostiinte de arhitectura si mediu construit pentru clasa a IV-a, ce poate fi utilizat pentru materia optionala. In prezent, in primul sau an, programul ruleaza ca curs pilot in 7 scoli de stat si private din Bucuresti, cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Pentru anul scolar viitor va fi implementat in 55 clase la nivel national.
Primele etape de dezvoltare a programului cultural fost finantata din fondul Taxa de Timbru de Arhitectura acordata de Ordinul Arhitectilor din Romania in urma concursurilor de proiecte culturale. In prezent asociatia a initiat un proiect de strangere de fonduri, numit “Crestem impreuna un oras”, pentru extinderea programului educational la nivel national.
Parteneri media: Zeppelin, Igloo, Arhiforum, Arhimania, Architravel, Spatiul Construit, Itsybitsy, Infinit Edu, Roaba de Cultura, Copilul.ro, Qbebe, Roaba de cultura