Mentenanta pentru electropompe de apa potabila marca Grundfos din Statiile de hidrofor
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Compania de Apa Somes S.A.
Adresa postala: B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 79 , Localitatea: Cluj-Napoca , Cod postal: 400604 , Romania , Punct(e) de contact: Serviciul Achizitii , Tel. +40 264430050 , In atentia: Maria Calatan , Email: achizitii@casomes.ro, levente.papai@casomes.ro , Fax: +40 264430886 , Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Activitate (activitati)
- Ap?
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta
Mentenanta pentru electropompe de apa potabila marca Grundfos din Statiile de hidrofor
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
1 - Servicii de intretinere si reparare
Locul principal de prestare: Municipiul Cluj-Napoca
Codul NUTS: RO113 - Cluj
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Activitatea de service va consta in lucrari de revizii periodice si reparatii ale electropompelor ce au ca obiectiv mentinerea parametrilor optimi de functionare al acestor echipamente, pentru o buna desfasurare a procesului de productie.Reviziile presupun demontarea, montarea electropompelor din/in instalatie, punerea in functiune a acestora si instruirea personalului in vederea exploatarii corespunzatoare a acestor echipamente.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
50511100-1 - Servicii de reparare si de intretinere a pompelor de lichid (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Echipamente CR 10-4 - 464 buc.
Echipamente CR 20-2 - 35 buc.
Echipamente CR 8-60 - 2 buc
Echipamente CR 15-3 - 2 buc.
Valoarea estimata fara TVA: 405,598.4 EUR
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru/SAD sau termenul pentru finalizare
24 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare este de 3.000 euro. Garantia de participare poate fi constituita si in alta valuta.Echivalenta pentru garantia de participare constituita in alta valuta se va face la cursul stabilit de BNR la data a publicarii anuntului de participare in SEAP. Perioada de valabilitate a garantiei pentru participare va fi 60 de zile de la termenul limita de depunere a candidaturilor.Garantia de participare trebuie sa fie irevocabila si se poate constitui prin: a) virament bancar, ordin de plata, semnat de banca in favoarea COMPANIA DE APA SOMES S.A. in contul in lei IBAN RO28RNCB0106000767440001 deschis la BCR Cluj- Napoca si valuta IBAN RO006RNCB0106000767440009 deschis la BCR Cluj-Napoca. b)instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara ori de o societate de asigurari, care se prezinta in original, in conformitate cu Formularul nr.17. IMM-urile beneficiaza de reducere cu 50% din cuantumul garantiei de participare, cu conditia demonstrarii ca se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), prezentand in acest sens Declaratia privind incadrarea in categoria intreprinderilor mici si mijlocii(Formularul nr.3). Candidaturile care nu sunt insotite de garantia de participare in cuantumul, forma si avand perioada de valabilitate solicitate in documentatia de atribuire, vor fi respinse. Restituirea garantiei de participare se face dupa semnarea contractului, dar nu mai tarziu de 3 zile lucratoare de la data constituirii garantiei de buna executie. Dupa primirea comunicarii rezultatului procedurii candidatii a caror oferte au fost declarate necastigatoare au dreptul de a obtine eliberarea garantiei de participare in conditiile precizate de art. 88, alin. (4) din H.G.nr. 925/2006. Cuantumul garantiei de buna executie este de 5 % din pretul contractului fara TVA. Garantia de buna executie poate fi constituita prin una din urmatoarele forme: a) printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societatae de asigurari (conform Formularului nr. 19). b) prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale, cu respectarea prevederilor art.90,alin.(3)din H.G.925/2006 si H.G 1045/2011.In acest caz, contractantul are obligatia de a deschide un cont de disponibil distinct, la dispozitia autoritatii contractante, la Trezoreria Statului din cadrul organului fiscal competent in administrarea acestuia. Suma initiala care se depune de catre contractant nu trebuie sa fie mai mica de 0,5% din pretul contractului. IMM-urile beneficiaza de reducere cu 50% din cuantumul garantiei de buna executie.Ofertantul va prezenta Declaratia privind acordul pentru constituirea garantiei de buna executie(Formularul nr.20).Restituirea garantiei de buna executie se face in conformitate cu prevederile art.92 alin.(2)din HG 925/2006.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Surse proprii.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conf. art. 44 din O.U.G. nr.34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Formular nr.15 - Acord de asociere si Formular nr.4 - Declaratie privind calitatea de participant la procedura.
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1.Declaratie pe proprie raspundere privind neincadrarea in art.180 din O.U.G. nr.34/2006 - Formularul nr.5.
2.Declaratie pe proprie raspundere privind neincadrarea in art.181 din O.U.G. nr.34/2006 - Formularul nr.6.
3.Certificat de participare la procedura cu oferta independenta - Formular nr. 7.
4.Declaratie pe proprie raspundere privind neincadrarea ?n art. 69^1 din O.U.G nr. 34/2006 - Formularul nr.8.
Persoanele cu functie de decizie in cadrul autoritatii contractante in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii: Dorin Ciataras, Rodica Filip, Calin Nemtu, Doina Ivan, Maria Calatan, Papai Levente.
Daca un grup de operatori economici depun oferta comuna, atunci fiecare operator trebuie sa prezinte si sa indeplineasca cerintele mentionate la punctul III.2.1.a).
Daca candidatul beneficiaza de sustinerea financiara si/sau tehnica si profesionala a unui tert sustinator, atunci tertul sustinator nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180, art.181[lit.a),c1) si d)] si art. 69^1 din OUG 34/2006. Certificatul Constatator emis de Oficiul Registrului Comertului, din care trebuie sa rezulte obiectul de activitate al respectivului operator economic. Obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din Certificatul Constatator emis de ONRC. Informatiile cuprinse in Certificatul Constatator trebuie sa fie actuale/reale la data limita de depunere a candidaturii.
Daca un grup de operatori economici depun candidatura comuna, atunci fiecare asociat va demonstra ca indeplineste cerintele pentru partea de contract pe care o realizeaza.
Inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, autoritatea contractanta poate solicita candidatului preselectat, pentru conformitate, prezentarea certificatului constatator in original/copie legalizata.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Candidatul va face dovada ca media cifrei de afaceri globale pe ultimii 3 ani (2011, 2012, 2013)este minim 400.000 euro. Daca un grup de operatori depun candidatura comuna, atunci situatia economica si financiara se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. In cazul in care candidatul sau grupul de operatori economici beneficiaza de sustinerea
financiara a unei/unor terte persoane, cerinta va fi indeplinita de catre un
singur sustinator.
Modalitatea de indeplinire
Candidatul va prezenta:
Formularul nr. 9 - Informatii generale;
Formularul nr. 12 - Angajament privind sustinerea financiara a candidatului/grupului de operatori economici.(daca este cazul).
Pentru calculul echivalentei se va aplica cursul mediu anual euro/valuta comunicat de BNR pentru fiecare an in parte.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Candidatul va face dovada ca in ultimii trei ani a prestat servicii similare celor care fac obiectul prezentei proceduri in valoare cumulata de minim 200.000 euro, la nivelul a maxim 2 contracte.
Modalitatea de indeplinire
Candidatul va prezenta:
-Formularul nr. 10 - Declaratie privind lista
principalelor prestari de servicii in ultimii 3 ani. Lista va fi insotita de certificate/documente emise sau contrasemnate de catre o autoritate sau de catre clientul beneficiar. Documentele/certificatele prezentate vor contine cel putin urmatoarele date:obiectul serviciilor prestate, valoarea, durata, modul de indeplinire a serviciilor.
-Formularul nr. 15 - Acord de asociere(daca este cazul).
1.In cazul in care un grup de operatori economici depune oferta
comuna, capacitatea tehnica si profesionala se demonstreaza
prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor
grupului.
2.In situatia in care ofertantul a avut calitatea de
subcontractant/asociat se va prezenta copie dupa partile
relevante din contractul de subcontractare/asociere cu indicarea
partii si valorii indeplinite de acestia.
3.Pentru calculul echivalentei se va aplica cursul mediu anual euro/valuta comunicat de BNR pentru fiecare an in parte.
Candidatul trebuie sa asigure o echipa responsabila de indeplinirea contractului, formata din personal tehnic de specialitate, cu experienta intr-un proiect/contract la nivelul caruia sa fi derulat activitati similare celor care fac obiectul procedurii.Proiectul(ele)/contractul(ele) la care se va face referire, se va(vor) regasi in CV-urile personalului tehnic de specialitate la rubrica Experienta profesionala.CV-urile personalului tehnic de specialitatevor fi insotite de documente care sa confirme/probeze calificarea personalului tehnic propus pentru efectuarea reviziilor si reparatiilor la echipamente,revizii care presupun demontarea, montarea electropompelor din/in instalatie, punerea in functiune a acestora si instruirea personalului in vederea exploatarii corespunzatoare a acestor echipamente.
Modalitatea de indeplinire
Candidatul va prezenta:
-Formularul nr. 11 - Declaratie privind personalul responsabil pentru indeplinirea contractului;
- CV-urile personalului tehnic de specialitate, insotite de documente care sa confirme/probeze calificarea personalului tehnic propus pentru efectuarea reviziilor si reparatiilor la electropompe si experienta similara a acestuia, pentru a face dovada ca indeplineste cerinta.
In cazul in care operatorul economic sau grupul de operatori economici
beneficiaza de sustinerea capacitatii tehnice si profesionale a unei terte
persoane, atunci se va prezenta o declaratie si un angajament ferm al
persoanei respective, prin care acesta confirma faptul ca va pune la dispozitia ofertantului resursele tehnice si profesionale invocate.
Modalitatea de indeplinire
Candidatul va prezenta
-Formularul nr.13 - Angajament privind sustinerea tehnica si
profesionala a candidatului/grupului de operatori economici;
-Formularul nr.14 - Declaratie din partea tertului sustinator privind
detinerea resurselor tehnice necesare indeplinirii contractului si
disponibilizarea acestora, neconditionat, in functie de necesitatile care vor aparea pe parcursul derularii contractului.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Da
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Negociere
Au fost deja selectati candidati
Nu
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de entitatea contractanta
SA-74-2014-LP
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 10.07.2014 10:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
11.07.2014 10:00
IV.3.5) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.6) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 14.07.2014 09:00
Locul: Sediul S.C. Compania de Apa Somes S.A., et. 1, cam .3
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
Procedura se va derula in doua etape: (1)Etapa I - Preselectarea candidatilor si (2)Etapa II - Negocierea ofertelor preliminare. (1) In prima etapa, comisia de evaluare va proceda la verificarea indeplinirii cerintelor minime de preselectie, stabilirea candidatilor preselectati pentru etapa de negociere, comunicarea rezultatului etapei de preselectie si transmiterea invitatiilor de participare la etapa a II-a, de negociere, catre toti candidatii preselectati. Nu se accepta declaratie pe proprie raspundere privind indeplinirea cerintelor de preselectie. Candidatii trebuie sa prezinte documentele solicitate la sectiunea III.2. Autoritatea contractanta nu limiteaza numarul de candidati. Toti candidatii care indeplinesc cerintele de preselectie solicitate la sect.III. 2. vor fi preselectati pentru etapa a II-a a procedurii. Numarul minim de candidati preselectati este de 3 (trei). In cazul in care numarul candidatilor care indeplinesc criteriile de preselectie va fi mai mic decat 3, autoritatea contractanta va continua procedura de negociere numai cu acel/acei candidat/candidati care indeplineste/indeplinesc criteriile solicitate. 2) La etapa de negociere vor participa numai candidatii preselectati. Autoritatea contractanta va transmite concomitent candidatilor preselectati, invitatii scrise prin fax, in care se vor preciza urmatoarele: data si ora limita de primire a ofertelor preliminare, respectiv data si ora la care va avea loc negocierea fiecarei oferte preliminare. Ofertele preliminare vor contine: propunerea tehnica, propunerea financiara si propunerea de contract. Propunerea de contract de servicii, se va prezenta insusita de candidatul preselectat cu sau fara obiectiuni(caz in care vor formula amendamentele considerate necesare la contract). In cazul in care sunt obiectiuni la contract, aceste obiectiuni se vor prezenta pentru analiza, autoritatii contractante, iar in procesul de evaluare devin incidente prevederile art. 36 alin. (2) din HG nr. 925/2006.. Negocierile se vor desfasura cu fiecare candidat preselectat in parte, in cel putin o runda. Scopul negocierilor este de imbunatatire a ofertei preliminare si de adaptare a acesteia la conditiile concrete in care se va derula viitorul contract.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti , Localitatea: Bucuresti , Cod postal: 030084 , Romania , Tel. +40 213104641 , Email: office@cnsc.ro , Fax: +40 213104642 / +40 218900745 , Adresa internet (URL): http://www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Termenele de exercitare a caii de atac sunt cele prevazute la Art.256^2 din OUG nr.34/2006.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Compania de Apa Somes S.A. - Oficiul Juridic
Adresa postala: B-dul 21 Decembrie 1989 nr.79 , Localitatea: Cluj-Napoca , Cod postal: 400604 , Romania , Tel. +40 264591444 , Email: cassa@casomes.ro , Fax: +40 264430886
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
23.06.2014 08:41
Vizionari 365